Risk management bude v Benefi řídit Petra Čapková

Dlouholeté zkušenosti z bankovního sektoru s řízením kreditního rizika retailových produktů, zkušenosti s vytvářením strategie prevence podvodů a spolupráci s registry dlužníků Solus a Credit Bureau. To vše si přináší nová risk manažerka Petra Čapková ze ZUNO Bank do Benefi. Ve startupu internetového podnikatele Pavla Matouška bude řídit celý risk management. (TZ)

„Chtěla jsem se podílet se na formování oblasti P2P půjček, která je v ČR zatím v plenkách. Je to dané i tím, že mě velice zajímají inovace a rozvoj systému P2P půjček mě v posledních letech zaujal. V podobných projektech vidím budoucnost, úspěšně fungují v zahraničí a kopírují současné trendy takzvané sdílené ekonomiky,“ vysvětluje Čapková, proč se rozhodla vyměnit banku za Benefi. „Zásadní výhodou P2P půjček je, že klienti mohou dostat daleko lepší podmínky, než u jiných bankovních i nebankovních institucí. A pro investory zase znamená tento způsob mnohem zajímavější zhodnocení, než standardní produkty na trhu.“

Čapková pracovala více než 5 let ve společnosti GE Money Bank na pozici Retail Risk Managera, kde měla na starost řízení rizik zajištěných i nezajištěných úvěrů. Podílela se vývoji nových produktů, nebo implementaci regulatorních požadavků. Poté zamířila do ZUNO Bank, kde působila jako Risk Manager pro Českou a Slovenskou republiku. Zde pomáhala uvést na trh on-line poskytované úvěrové produkty, spoluvytvářela strategie schvalování úvěrových produktů i strategie prevence podvodů.

V Benefi bude dohlížet na nastavení schvalovacího procesu, stanovení schvalovacích podmínek, strategie ověřování, strategie prevence podvodu a do budoucna i využívání externích registrů jako nedílnou součást řízení kreditních rizik.