Česká mobilní aplikace Surge zaznamenala úspěch v Americe. V konkurenci 97 aplikací se stala druhou nejlepší seznamkou, porazila i Tinder

Praha 12. února 2015 – Čeští vývojáři STRV, kteří se věnují vývoji mobilních a webových aplikací na americkém trhu, zažívají úspěch se svou mobilní aplikací Surge, seznamkou pro Gaye. V testu americké společnosti Applause, která se věnuje testováním mobilních aplikací, získala v konkurenci 97 seznamovacích aplikací druhé místo. Do testování byly zahrnuty seznamky, které dosáhnuly na americkém Google Play a App Store více než 10 000 zákaznických recenzí. Hodnotitelé analyzovali 1,5 milionu zákaznických hodnocení silných a slabých stránek aplikací. Česká aplikace Surge získala 83 bodů, kdy průměrné bodové hodnocení bylo 44 bodů a nad 50 bodů získalo pouze 11 aplikací. Více o soutěži naleznete na americkém serveru tech.com. (TZ)

„Druhé místo na tvrdě konkurenčním americkém trhu nás nesmírně těší. Získat 83 bodů, kdy třetí umístěná aplikace Mingle získala 73 bodů a nejznámější aplikace na světě Tinder 39,5 bodů, je super výsledek pro náš tým! Aplikace je nyní již v černých číslech, denně na ní pracuje 15 členný tým pod vedením spoluzakladatele a technického ředitel STRV Martina Štávy. Nyní se nám daří s aplikací růst na americkém trhu a v zemích západní Evropy, kdy měsíčně máme 340 000 aktivních uživatelů,“ říká k umístění aplikace David Semerád, CEO a spoluzakladatel STRV. STRV na aplikaci Surge (dříve Lavender) pracuje od roku 2013.

Více o STRV

STRV je jednou z předních českých technologických společností, která se věnuje vývoji mobilních a webových aplikací. Historie společnosti začala už v roce 2004 a do poloviny roku 2014 působila na trhu pod názvem uLikeIT. Hlavní strategií společnosti, za kterou stojí spoluzakladatelé David Semerád, Lubo Smid, Pavel Zeifart a Martin Šťáva, je rapidní růst v USA, kam se vedení společnosti přesunulo roku 2012. Hlavní pobočkou je v současné době San Francisko, další kanceláře se nacházejí v Los Angeles a New Yorku. Nejdůležitější část firmy se ovšem stále nacházejí v Praze, kde sedí přes sto vývojářů a designérů. Ti aplikace pro americké start-upy vyvíjejí, spravují a aktualizují. Strategickým plánem STRV je nadále obsazovat americký trh se zachováním vývojářského centra v České republice, které se bude v následujících měsících rapidně rozšiřovat.

Mezi nejvýznamnějšími mobilními aplikacemi společnosti, se kterými se může český zákazník setkat, je například Ordr nebo sociální síť Surge. Mezi světové reference patří aplikace pro společnosti Rich Unles (investiční platforma), Ripple (aplikace pro sdílení zpráv), StereoCast (živé záznamy z koncertů), Flip (obchod s teniskami) a Pura Scents (chytrý osvěžovač vzduchu). Více o společnosti naleznete na: www.strv.com.