Do NBA All-Star 2016 víkendu přináší Intel 360° opakovaný záznam

Nová technologie freeD™ nabídne 360° opakované záznamy divákům NBA All-Star 2016 víkendu. Partnerská dohoda s NBA je součástí řady iniciativ společnosti Intel, jejichž cílem je přinést do světa sportu technologické inovace. (TZ)

Santa Clara, 12. února 2016 – Společnost Intel a National Basketball Association* uzavřely partnerskou dohodu pro NBA All-Star 2016 víkend, jejímž cílem je nabídnout revoluční zážitek divákům u televizních obrazovek a na digitálních kanálech. Nejlepší hráči NBA se sejdou v Torontu ve dnech 12. až 14. února.

NBA a stanice Turner Sports* využijí novou technologii freeD™, která divákům nabídne 360° videozáznam klíčových momentů zápasu. V opakovaných záběrech tedy bude možné scénu natáčet a prohlížet si ji z téměř kteréhokoli úhlu. K dispozici tak budou unikátní pohledy na herní situace.

Platforma freeD poskládá záznam z 28 ultra HD kamer rozmístěných po celém obvodu haly. 360° opakované záznamy uvidí fanoušci, kteří budou dění sledovat v přímém přenosu na kanále TNT*, případně prostřednictvím webové stránky NBA.com, aplikace NBA App nebo sociálních médií.

„Inovace v oblasti technologií nyní hraje nebývalou úlohu při transformaci sportovních zážitků, která sahá od samotných sportovců a trenérů až po vysílání a fanoušky,“ říká Brian Krzanich. „Video freeD, optimalizované prostřednictvím technologie Intel, nabízí pohled z 360 ° stupňů a umožňuje divákům zažít NBA All-Star víkend jako nikdy v minulosti.“

„NBA All-Star 2016 je dokonalá příležitost představit úžasný talent největších hvězd ligy,“ říká výkonný viceprezident NBA Steve Hellmuth, jenž má na starosti provozní záležitosti a technologii. „Spojení s Intelem a technologií freeD nám umožní nabídnout našim fanouškům na TNT, NBA.com a na sociálních sítích úžasné 360° záběry, které budou zachycovat nejzajímavější momenty zápasů.”

„Máme v portfoliu širokou nabídku prémiových sportů, které vysíláme v přímém přenosu, což nám dává příležitost spolupracovat se skutečně nejlepšími partnery, jako je třeba společnost Intel,“ říká viceprezident společnosti Turner Sports Jon Diament. „Novinky jako opakované záběry freeD z akcí typu NBA All-Star pokračují v našich snahách zajistit co nejlepší výsledky pro naše reklamní partnery a co nejlepší zážitek pro naše diváky.“

Partnerství s akcí NBA All-Star 2016 spadá do řady iniciativ společnosti Intel, jejichž cílem je přinést do světa sportu inovativní technologii a úžasné zážitky. Na veletrhu CES 2016 ukázal generální ředitel společnosti Intel Brian Krzanich, jak lze technologii freeD™ v řadě sportů a přinést divákům doma i na stadionu úplně nový zážitek.

Více se dozvíte ve článku generálního ředitele společnosti Intel Briana Krzaniche o digitalizaci sportů.

Pro více informací o freeD, technologiích společnosti Intel a jejich využití ve sportovním odvětví navštivte www.intel.com/sports.

O společnosti Intel

Intel (NASDAQ: INTC) posouvá technologické hranice, aby uživatelům přinesl ty nejúžasnější zážitky. Informace o společnosti a práci více než sta tisíc jejích zaměstnanců lze nalézt na newsroom.intel.com a intel.com.