SimpleCell Networks a.s. operátorem mobilní sítě SIGFOX pro Internet věcí v České republice

Praha, Česká republika, Labege, Francie – 15.únor 2016 – SimpleCell Networks a.s. ve spolupráci s T-Mobile začala budovat celorepublikovou veřejnou komunikační síť pro Internet věcí (IoT). Globální síť SIGFOX, která překonává cenové a technické bariéry dosud zpomalující rozvoj internetu věcí, funguje ve 13 zemích světa. (TZ)

Screen Shot 2016-02-14 at 16

Pomocí sítě SIGFOX mohou být věci, senzory a zařízení nezávislá na elektřině, vydržet na bateriích až patnáct let a komunikovat s velmi vysokou spolehlivostí i bezpečností. Zároveň cena modemů i komunikace v řádech desítek korun usnadňuje masové nasazení miliónů zařízení v České republice. Jednoduché programátorské rozhraní umožňuje nad daty postavit aplikace, či je integrovat do podnikových systémů v řádu hodin či dnů.

Díky spolupráci s T-Mobile je síť budována rychlostí 40 základnových stanic měsíčně. Během tří měsíců tak bude pokryta většina území a do konce roku až 95 procent území České republiky.

“Jsme velmi štastní, že síť bude rychle vybudována díky našim partnerům SimpleCell a T-Mobile,” říká Rodolphe Baronnet-Frugès, SIGFOX Executive Vice-President Networks & Operators. “Spolupráce je velmi konstruktivní a jsme přesvědčeni, že významně napomůže rozvoji Internetu věcí mezi dynamickými českými firmami,” dodává.

Typickými oblastmi stovek aplikací sítě SIGFOX v Evropě jsou odečty vody, elektřiny, plynu, parkovací senzory, Industry 4.0, SmartCity, zabezpečovací zařízení, logistika, sledování teplot při transportu a uskladnění, péče o seniory, měření srážek a průtoků na záplavových tocích apod. Přehled senzorů a modemů je možno najít na stránkách www.simplecell.eu

Širší odborná veřejnost se bude moci podrobně s technologií SIGFOX seznámit a vyzkoušet si ji na mezinárodním veletrhu AMPER v Brně 15. – 18. března 2016.

O SimpleCell

SimpleCell Networks a.s. je prvním českým veřejným mobilním operátorem sítě určené pro Internet věcí.

Více informací na www.simplecell.eu

O SIGFOX

SIGFOX je světovým vedoucím poskytovatelem konektivity pro Internet věcí. Síť doplňuje existující vysokorychlostní připojení systémem pro jednoduchý, hospodárný, energeticky úsporný oboustranný přenos malých objemů dat na velkou vzdálenost a odstraňuje tak bariéry širšího rozšíření IoT řešení. Zařízení se SIGFOX komunikací vydrží pracovat na bateriích mnoho let. V současné době funguje síť ve 13 evropských zemích a obsluhuje přes 7 milionů zařízení. SIGFOX je dnes jediným komerčně dostupným řešením garantujícím vysokou úroveň služby a spolehlivosti v mezinárodním měřítku. Sídlo společnosti je ve Francii s pobočkami v Bostonu, Dubai, Madridu, San Franciscu a Singapuru.

Pro více informací www.SIGFOX.com a sledujte nás na Twitteru @SIGFOX