Společnost Sophos byla zařazena do kvadrantu lídrů v oblasti platforem pro ochranu koncových bodů

Praha, Česká republika – 16. února 2016 Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, oznámila, že byla opět zařazena do kvadrantu lídrů analytické firmy Gartner v oblasti platforem pro ochranu koncových bodů. Gartner o tom informoval ve své zprávě Magic Quadrant report for Endpoint Protection Platforms (EPP) pro rok 2016 a znovu tak potvrdil pozici, kterou Sophos v tomto magickém kvadrantu zastává již od roku 2007. (TZ)

Ve své zprávě identifikovala analytická společnost Gartner čtyři hlavní fáze životního cyklu ochrany IT – zavedení bezpečnostních politik, prevenci, detekci a nápravu. Součástí zprávy je zhodnocení dodavatelů platforem pro ochranu koncových bodů na základě posouzení schopnosti jejich řešení poradit si právě s těmito čtyřmi etapami.

Zpráva Magic Quadrant report for Endpoint Protection Platforms pro rok 2016 uvádí, že většina firem se začíná poohlížet po takových řešeních pro ochranu koncových bodů, která jsou účinná nejen na platformách Windows, ale dokážou ochránit širokou škálu serverů i klientů. Společnost Gartner hodnotila schopnost dodavatelů chránit a spravovat širokou škálu koncových bodů (jako jsou zařízení s operačními systémy Mac, iOS a Android) i podporu integrace do konzole pro správu. V současnosti mnohé velké podniky volí jako ideální variantu osvědčená řešení pro správu podnikové mobility (EMM), nicméně lze předpokládat, že během dvou následujících let platformy pro ochranu koncových bodů zahrnou i funkčnost EMM. Dojde tedy ke změně, která v segmentu malých a středně velkých firem probíhá již nyní. Tato změna ovšem nijak neohrožuje společnost Sophos, kterou Gartner považuje za lídra v EPP, ale také za vizionáře právě v oblasti řešení pro správu podnikové mobility.

„Boj se současnými hrozbami vyžaduje pokročilé technologie, které v rámci jednoho řešení zvládají prevenci, detekci, nápravu i bližší vyšetřování bezpečnostních incidentů,“ říká Dan Schiappa, hlavní viceprezident a ředitel skupiny EndUser Protection Group společnosti Sophos. „Naši výzkumníci v globální síti pro zkoumání hrozeb  SophosLabs pozorují nárůst sofistikovaných forem malware. Běžným se stává využívání polymorfismu a na vzestupu jsou dříve neznámé typy škodlivého software. Tyto druhy hrozeb lze detekovat pouze za využití integrovaných technik, jako je prevence zneužití zranitelností, analýza chování nebo heuristika prováděná před spuštěním. Důležité je, že naše produkty všechny tyto mechanismy obsahují a využívají. Gartner společnost Sophos označuje za lídra v oblasti EPP již devět let. Věříme, že tento fakt je potvrzením správnosti naší strategie neustále přicházet s inovacemi ochrany koncových bodů, jako je například technologie synchronizované ochrany v podobě bezpečnostního mechanismu Heartbeat.“

Bezplatná kopie zprávy společnosti Gartner je ke stažení zde.  

Spojte se se společností Sophos

O magickém kvadrantu

Analytická společnost Gartner nepodporuje žádného konkrétního prodejce, produkt nebo službu, kterou ve svých výzkumných publikacích uvádí. Zároveň nedoporučuje uživatelům technologií vybírat si pouze z těchto prodejců s nejlepším hodnocením. Výzkumné publikace společnosti Gartner obsahují názory vlastních odborníků a neměly by vyznít jako tvrzení faktu. Gartner se zříká všech záruk, vyjádřených nebo předpokládaných s ohledem na výzkum, včetně záruky obchodovatelnosti nebo vhodnosti pro konkrétní účel.

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.