ALTRON vstupuje do úspěšného start-upu BrandCloud

ALTRON pokračuje ve své strategii rozvoje nových inovativních řešení a produktů. Nově se společnost investičně zapojila do start-upového projektu bezpečného cloudového úložiště pro firemní zákazníky. (TZ)

Český projekt BrandCloud vznikl před třemi lety a nabízí především jednoduše dostupné a přehledné prostředí, které umožňuje efektivní bezpečné uložení a sdílení libovolných souborů či dokumentů v jejich aktuální verzi. Původně bylo řešení určeno pro správu marketingových manuálů, šablon a zdrojů agentur, kreativců a jejich klientů.

ALTRON se díky polovičnímu podílu v BrandCloudu bude podílet na vývoji nových funkcí a verzí, které budou k dispozici pro firemní zákazníky bez ohledu na obor jejich podnikání. Společný vývojářský tým ALTRONU a BrandCloudu navíc podpoří rychlé zavádění nových funkcí, které si zákazníci žádají.

„Zájem ze strany investora znamená potvrzení významu našeho produktu na poli rychle rostoucího trhu chytrých úložišť. Těšíme se na vytváření dalších inovací v prostředí, kde samotný soubor nebo složka nestačí pro každodenní přístup k zásadním firemním informacím,“ shodují se Karel Drašnar a Aleš Najbrt, zakladatelé start-upu BrandCloud.

„Naše investice do společného projektu BrandCloud rozšíří portfolio ALTRONU o snadno dostupnou a bezpečnou službu cloudového úložiště provozovanou v českém prostředí. To zapadá do naší strategie inteligentních IT služeb pro firemní zákazníky. Cloudové řešení BrandCloud budeme rozvíjet a nabízet v rámci našeho portfolia již od března letošního roku,“ říká Zbyněk Juřena, ředitel ALTRON Business Solutions.

Kromě standardních funkcí, známých z běžných cloudových úložišť, podporuje BrandCloud například verzování, snadné sdílení bez ohledu na geografické hranice, osm jazykových mutací a snadné vyhledávání díky označení metadat dokumentů. Data zákazníků jsou pak uložena ve vysoce dostupné a bezpečné infrastruktuře na území ČR.

Součástí chytrého cloudového úložiště BrandCloud je i lokální podpora, kterou zajišťuje český tým vývojářů a architektů. V rámci rozvoje projektu se počítá i s postupnou expanzí na zahraniční trhy, a to i díky stávajícím zákazníkům z regionu EMEA.

Více informací o produktu BrandCloud je k dispozici na webových stránkách.

O skupině Altron

Společnost Altron působí na českém trhu od roku 1991. Původní portfolio zaměřené na prodej a servis záložních zdrojů a výstavbu datových center bylo v průběhu doby postupně rozšiřováno spolu s expanzí společnosti na další evropské i mimoevropské trhy a v současnosti má společnost ucelenou nabídku služeb a řešení v oblasti infrastruktury datových center včetně mobilních DC, mikrodatových center, konzultačních služeb a komplexní správy datových center. Díky více než 340 instalacím datových center s rozlohou přes 50 000 m2 ve dvaceti zemích světa a profesionálnímu týmu 250 kvalifikovaných a plně certifikovaných profesionálů je Altron ,člen skupiny Altron Group, spolehlivým partnerem firemních zákazníků od telekomunikací, přes výrobu a služby až po instituce veřejné správy.

Altron Business Solutions poskytuje zákazníkům Altron Group profesionální ICT řešení a služby jako jsou systémová integrace, cloudová řešení, firemní mobilita, vývoj aplikací na zakázku, implementaci a provoz podnikového softwaru a byznys aplikací.

Altron je také aktivní v rámci společenské odpovědnosti a je držitelem řady standardů a certifikací jako je ISO 14001:2004, ISO 20000: 2005, ISO 27001:2005, ISO 18001:2007 a ISO 9001:2008. Společnost je členem organizací The Green Grid , U. S. Green Building Council a disponuje odborníky s mezinárodními certifikacemi, jako jsou Uptime Institute Accredited Tier Designer a Specialist nebo CDCDP.

Více informací o nabídce služeb a řešení na www.altron.net.

Sledujte nás na Twitteru: Altron_Group