Členové Asociace.Biz vykázali za rok 2015 celkový obrat přes 2,5 miliardy Kč

PRAHA, 18. února 2016 – Asociace.BIZ – Asociace dodavatelů internetových řešení – má za sebou úspěšný rok. Celkový obrat dvacítky jejích členů za služby poskytnuté na území ČR překročil v roce 2015 2,5 miliardy Kč. Do této částky navíc není zahrnut obrat globálně působící společnosti PayU. (TZ)

„Tento údaj může být dobrým vodítkem pro průzkum velikosti trhu internetových a digitálních komunikačních projektů v ČR za loňský rok. Již brzy bude otevřena nominace do soutěže Internet Effectiveness Awards 2015, v které se poměří právě nejúspěšnější projekty roku 2015 z oblasti digitální komunikace z hlediska  internetové efektivity“, uvádí výkonný manažer Asociace.BIZ Leoš Špachta.

Asociace.BIZ je dlouhodobě největším sdružením dodavatelů internetových řešení v ČR. V roce 2015 byly jejími členy společnosti AARON GROUP, Actum, Aitom Digital, COEX, DARK SIDE, eBrána, FG Forest, H1.CZ, Internet Projekt, Lundegaard, MEDIA FACTORY ČR, NET Servis, Onlio, PayU Czech Republic, Pecka Design, PragueBest, PRIA System, Symbio Digital, TRASK Solutions, VIV Networks a Wunderman.

Asociace.BIZ se může pochlubit i prvním přírůstkem roku 2016. V lednu letošního roku do ní totiž vstoupila společnost eMan, přední výrobce aplikací pro chytré mobilní telefony, tablety a tzv. nositelnou elektroniku (wearables) na českém trhu.

O Asociaci.BIZ

Asociace dodavatelů internetových řešení Asociace.BIZ vznikla z potřeby sdružit renomované internetové agentury do profesní asociace, která by chránila a prosazovala jejich zájmy. Posláním asociace je rovněž kultivace trhu a podnikatelské etiky, spoluvytváření technických standardů, vzdělávání a v neposlední řadě charitativní činnost. Kromě řady publikací, seminářů a konferencí je nejvýznamnějším projektem asociace každoroční soutěž o nejefektivnější internetová řešení Internet Effectiveness Awards.