ESET na Mobile World Congress v Barceloně představí nové produkty i trendy v oblasti kybernetických hrozeb

Praha, 19. února 2016 – Společnost ESET, globální lídr v proaktivní digitální ochraně, na nadcházejícím veletrhu Mobile World Congress představí svá řešení pro mobilní platformy určená pro domácí i firemní uživatele. Návštěvníci kongresu v Barceloně se mohou seznámit s nástrojem pro rodičovskou kontrolu ESET Parental Control pro Android, bezpečnostním řešením pro mobilní zařízení s operačním systémem Android ESET Mobile Security, či novou službou Managed Service Providers (MSP) vytvořenou na míru firemním potřebám. (TZ)

Ještě před veletrhem společnost ESET zveřejní výsledky svých průzkumů, na kterých se podílelo na 1 700 respondentů. Z nich vyplývá, že nejčastějším bezpečnostním incidentem, zmiňovaným 58 % dotazovaných expertů, je nákaza malware. Překvapivý je fakt, že firmy nevěnují dostatečnou pozornost mobilní bezpečnosti a pouze 21 % z nich využívá nějaké bezpečnostní řešení pro mobilní zařízení.

Jedním z hlavních produktů společnosti ESET pro domácí uživatele bude ESET Parental Control pro Android. Tento nástroj pomáhá rodičům zajistit bezpečné a vhodné využívání mobilních zařízení jejich dětmi. Představuje tak další vrstvu ochrany pro uživatele využívající operační systém Android vedle hlavního bezpečnostního řešení ESET Mobile Security.

„V den zahájení veletrhu Mobile World Congress se zapojíme do akce #MobileWeek a během celého týdne nabídneme aplikaci ESET Mobile Security s prémiovými funkcemi prostřednictvím Google Play, vlastních webových stránek i v síti partnerů ESET se slevou 50 %,“ říká Filip Navrátil, obchodní ředitel společnosti ESET.

Společnost ESET také představí novinky v oblasti firemních řešení pro MSP zákazníky, včetně zabezpečení přístupu ESET Secure Authentication. Jedná se o mobilní řešení dvoufaktorové autentizace s jednorázovým heslem, které zajišťuje silnější ověření přístupu do firemních sítí.

Stánek společnosti ESET, tradičního vystavovatele na Mobile World Congressu, se bude nacházet v hale 5 na pozici B05.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software, který drží rekordní počet ocenění a díky němuž může víc než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy a nabízí firmám i spotřebitelům maximální proaktivní ochranu při minimálních nárocích. Jedno ze tří evropských výzkumných center ESET pro detekci malware je v Praze. Společnost ESET má celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 180 zemích světa.