Samsung Gear S2 classic 3G bude první zařízení na trhu s eSIM

Praha, 19. února 2016 – Chytré hodinky Samsung Gear S2 classic 3G získávají prvenství. Jako první na trhu budou vybavené eSIM, která vyhovuje architektuře Consumer Remote SIM Provisioning (RSP) asociace GSMA. (TZ)

„Ve společnosti Samsung se snažíme předvídat a uspokojovat potřeby spotřebitelů a současně podpořit rozvoj Internetu věcí. Vývoj první eSIM dle iniciativy GSMA a představení Samsung Gear S2 classic 3G je úspěšným příkladem našeho úsilí o smysluplné inovace,“ uvedl Yunsang Park, senior vicepresident pro výzkum a vývoj v divizi Mobile Communications Business ve společnosti Samsung Electronics.

Samsung hraje významnou úlohu v podpoře spolupráce, která vzniká mezi globálními operátory a prodejci SIM napříč odvětvími. Proto podporuje zavedení eSIM podle GSMA do zařízení spotřební elektroniky. Společnost spolupracovala s řadou partnerů v oboru: M1 Limited, Orange, Singtel, StarHub Ltd., Telefónica, TeliaSonera a Vodafone Group i s prodejci SIM: Gemalto, Giesecke & Devrient (G & D) a Oberthur Technologies. Cílem všech zúčastněných je vytvoření takové technické specifikace, aby si uživatelé mohli stahovat profil operátora mobilní sítě do svého zařízení s eSIM.

Společný postup a konzistentní uživatelské zkušenosti získané díky tomuto eSIM řešení pomůžou trhu s Internetem věcí růst. Výrobci tak budou moci vytvářet produkty, které podpoří celosvětový rozvoj. A na oplátku spotřebitelé budou těžit ze zabezpečení a širších možností, co se týče zařízení i operátorů. Snahou společnosti Samsung a jejích partnerů je zajistit, aby toto eSIM řešení mělo plné pokrytí v každé oblasti a bylo dostupné pro více zákazníků.

„Úzce spolupracujeme s mobilním odvětvím, abychom vytvořili takový globální standard, který spotřebitelům umožní vzdáleně připojit své zařízení k mobilní síti. A to je jen začátek toho, co tato nová technologie přinese,“ uvedl Jean-Christophe Tisseuil, vedoucí SIM, GSMA.

Chytré hodinky Samsung Gear S2 classic 3G vybavené eSIM dle GSMA budou k dispozici od března. Dostupnost se může lišit v závislosti na regionech.

Veškeré podrobnosti a fotografie produktů jsou k dispozici na www.samsungmobilepress.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd., inspiruje svět a utváří budoucnost pomocí převratných idejí a technologií. Nově definuje svět televizorů, smartphonů, nositelných zařízení, tabletů, fotoaparátů, domácích spotřebičů, tiskáren, lékařského vybavení, síťových systémů, polovodičů a LED řešení. Vedeme také v oblasti Internetu věcí s naší otevřenou platformou SmartThing, širokou škálou chytrých zařízení a prostřednictvím spolupráce napříč odvětvími. Zaměstnáváme 319 000 lidí v 84 zemích s ročním obratem 196 mld. USD. Chcete-li zjistit více a dozvědět se o našich nejnovějších zprávách, článcích a tiskových materiálech, navštivte Samsung Newsroom na adrese news.samsung.com.