Ericsson vytvoří alianci s Amazon Web Services

Ericsson (NASDAQ: ERIC) na právě probíhajícím veletrhu MWC 2016 v Barceloně oznámil záměr zformovat globální obchodní, technologickou a servisní alianci s Amazon Web Services (AWS). Společný podnik pomůže poskytovatelům telekomunikačních služeb urychlit přechod na cloud. Výsledkem mají být nové a kvalitnější služby pro zákazníky. (TZ)

Telekomunikační firmy po celém světě zvažují možnosti, jak nejlépe zúročit příležitosti, které jim přináší Internet věcí, big data analýzy a zároveň co nejvíce vytěžit z nejnovějších technologií. Očekávají, že díky nim budou schopné vytvořit unikátní hodnotu pro své zákazníky.

Jednou z odpovědí na tyto potřeby je společný záměr společnosti Ericsson a AWS, který má operátorům pomoci uchopit nové příležitosti a využívat synergii mobilní infrastruktury a cloudu. Zároveň poskytne vývojářům aplikací či poskytovatelům služeb nové možnosti, které pomohou urychlit inovace a obohatit Zasíťovanou společnost (Networked Society).

Společnost Ericsson vytváří globální tým expertů orientovaných na AWS Cloud. V nejbližší době plánuje spolu s poskytovateli služeb otevřít několik cloudových inovačních center. Prvním z nich je australský operátor Telstra, který bude zajišťovat chod inovačního centra v Melbourne.

Ericsson využije služby a expertízu AWS, aby mohl blíže spolupracovat s poskytovateli služeb na implementaci takového cloudového rámce, který bude v jedné linii s jejich obchodními cíli. Švédská firma přispěje expertízou svých 25 000 inženýrů a 66 000 servisních pracovníků, z nichž 17 000 jsou konzultanti a systémoví integrátoři, kteří ročně vytvoří 1500 projektů po celém světě.

Vklad AWS do společného projektu spočívá v poskytnutí široké palety zdrojů, které zahrnují profesionální služby a vzdělávání.

PRO MÉDIA:

Ericsson na Mobile World Congress 2016

Více informací: www.ericsson.com/hyperscale/aws

Společnost Ericsson (NASDAQ: ERIC) na Mobile World Congress 2016 ukáže, jakým způsobem se formuje Zasíťovaná společnost (Networked Society) a jak se inovativní nápady stávají globální realitou. Od 22. do 25. února přední experti Ericssonu v Barceloně předvedou možnosti využití nejnovějších technologií a prozradí, jaký budou mít dopad na naše soukromé a pracovní životy.

Tím nejzajímavějším, co švédská firma na MWC 2016 ukáže, jsou novinky z oblastí jako je 5G, internet věcí, cloud, Wi-Fi calling, obohacené VoLTE nebo gigabitové LTE. Řeč bude i o mobilních peněženkách, automobilech na solární pohon či konceptu autonomního řízení, který se vyvíjí ve spolupráci s Volvem.

O SPOLEČNOSTI ERICSSON

Ericsson je předním mezinárodním dodavatelem telekomunikačních technologií a služeb. Prostřednictvím řešení fungujících v reálném čase vytváříme propojenou společnost (Networked Society), která nám všem umožňuje studovat, pracovat a svobodněji žít v trvale udržitelných společnostech po celém světě. Naši nabídku tvoří služby, software a infrastruktura informačních a komunikačních technologií určených telekomunikačním operátorům a jiným odvětvím. V současnosti se v sítích od Ericssonu uskutečňuje více než 40 % celosvětové mobilní komunikace a naše společnost zajišťuje servis sítí zákazníků s více než 2, 5 miliardami uživatelů. Působíme ve 180 zemích a zaměstnáváme více než 115 000 pracovníků. Ericsson byl založen v roce 1876 a sídlí ve Stockholmu ve Švédsku. V roce 2015 činily tržby naší společnosti 246, 9 miliardy švédských korun (asi 29,4 miliardy USD). Ericsson je zapsán na stockholmské burze NASDAQ OMX a newyorské burze NASDAQ.

www.ericsson.com
www.ericsson.com/news

www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson

https://www.facebook.com/ericssonceskarepublika

www.youtube.com/user/ericsson