Playtvak.cz má další hit, přímý přenos z hlavního nádraží v Praze trhá rekordy a baví nejen komunitu „šotoušů“

Úspěšný pořad Slow TV na serveru Playtvak.cz, který přináší dlouhotrvající přímé přenosy ze zajímavých míst, sklízí úspěchy s novým programem. Vysílání z hlavního nádraží v Praze za pouhé tři týdny od spuštění dosáhlo téměř 450 000 zhlédnutí, přičemž velká část diváků se k videu dostala virální cestou. Vysoká denní sledovanost programu ukazuje, že komunita fanoušků železniční dopravy je velmi rozsáhlá a formát „pomalé televize“ i na tomto poli skvěle funguje. (TZ)

Krásný obraz, autentický zvuk a funkce, a nejen pro „šotouše“

Podobně jako další Slow TV program Planespotting, v němž sledujeme letadla nad ranvejí pražského letiště, představuje vysílání z hlavního nádraží svébytnou formu zpravodajské služby s několika funkcemi navíc. Kamera zabírá jižní části nádraží z ptačí perspektivy nejen ve dne, ale i v noci, kdy historická budova a její okolí získávají krásné barvy typické pro noční velkoměsto. Obraz navíc doprovází autentický zvuk nádražního hlášení, které vytváří atmosféru, jako bychom byli přímo na místě. Pod videem lze zkontrolovat on-line tabuli příjezdů a odjezdů, a tak je podpořený celý dojem rušného nádraží a ujíždějících vlaků, na něž však divák pomalé televize nemusí spěchat.

„Program samozřejmě nejvíc oslovuje komunitu železničních fanoušků, takzvaných šotoušů. Vznikl ve spolupráci se specialisty z redakce magazínu Zelpage.cz, který se vlakové dopravě v České republice dlouhodobě věnuje. Díky tomu se Slow TV chystá v blízké době obohatit program o další funkce. Lokomotivy zkrátka táhnou. Nadšení na sociálních sítích bylo doslova hmatatelné. Příjemně nás překvapily i časté pozitivní reakce ze zahraničí,“ říká Jan Kužník, programový vedoucí Slow TV.

Pomalé televizi se daří a chystá další rozvoj

Pořad Slow TV za půl roku své existence dosáhl už téměř 6,5 milionu zhlédnutí, přičemž největší úspěch mají právě přímé přenosy z dopravy. Formát pomalé televize je tematicky mnohem různorodější. Velké oblibě se těší například pohled na ptačí krmítko a v minulosti to byla i témata pro příznivce řemeslné práce či přírodních scenerií. V podobném duchu chystá redakce Slow TV pro diváky v blízké době i další překvapení.