Skupina Softec opět zvýšila svůj výkon – konsolidované tržby jí vzrostly o 8 % na historické maximum více než 17 milionů EUR a přidaná hodnota o 16 %.

Bratislava/Praha, 26. února 2016 – Významná česko-slovenská konzultačně-softwarová skupina Softec dnes oznámila předběžné hospodářské výsledky za rok 2015. Její konsolidované tržby dosáhly nejvyšší úrovně 17,4 milionu EUR, což je nárůst o 8 % v porovnání s předcházejícím rokem. Za úspěchem stojí především nové projekty v oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, telekomunikacích a veřejné správě. (TZ)

Svými výsledky potvrdila i v roce 2015 postavení stabilního a významného poskytovatele softwarových řešení a konzultačních služeb pro finanční sektor, telekomunikace a veřejnou správu. Ve svých projektech kladla důraz na optimalizaci procesů, inovativnost řešení a přínos pro klienty. Důkazem, že se Softecu podařilo naplnit očekávání zákazníků efektivně, je i výrazný nárůst přidané hodnoty na zaměstnance, která meziročně stoupla o 16 %. Zisk skupiny se přiblížil k hranici 2 milionů EUR.

Skupina má v současné době více než 250 zaměstnanců a působí ve 4 městech: Bratislava, Praha, Žilina, Prievidza. Své služby poskytuje klientům v 10 zemích střední a východní Evropy.

Rok 2015 byl pro Softec úspěšný i co se týče ocenění. Projekt „Elektronické služby Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR“ získal hlavní cenu Rádia Slovensko za nejpřínosnější IT projekt v oblasti moderní veřejné správy a digitalizace společnosti, který ulehčuje život občanům na Slovensku a zároveň cenu ITAPA 2015 za třetí místo v kategorii Nové služby. V rámci spolupráce s FIIT STU v Bratislavě vybudoval a dodal řešení pro ojedinělé Výzkumné centrum uživatelského zážitku UX@FIIT, které je svým pracovištěm pro 20člennou skupinu světovým unikátem.

I v tomto roce má Softec růstové cíle. Startuje nové velké projekty v pojišťovnictví a telekomunikacích, zvyšuje podíl svých konzultačních služeb, které je schopen dodat v synergii s vlastními softwarovými řešeními, rozšiřuje byznys v zahraničí a to vše s důrazem na vysoký stupeň přidané hodnoty pro klienta.

Aleš Mičovský, výkonný ředitel skupiny: „Jedním z cílů Softecu v nadcházejícím období je vytvářet nové inovativní produkty, které budou zhmotněním našich zkušeností, know-how, kvality a přidané hodnoty. Chceme nadále růst a být pro naše klienty vyhledávaným partnerem pro rozvoj a inovace v jejich podnikání.“

O společnosti Softec

Softec je přední konzultačně-softwarovou společností, která poskytuje své služby kromě Česka a Slovenska v dalších osmi zemích Evropy. Jedná se především o poradenství v oblasti informačních systémů, analýzu, návrh a vývoj komplexních IT řešení, systémovou integraci nebo outsourcing. Mezi klíčové zákazníky patří významné společnosti z oblasti bankovnictví, pojišťovnictví, veřejné správy a telekomunikací. V roce 2012 se stala na Slovensku IT firmou roku. O tři roky později získala s projektem e-služeb pro občany hlavní Cenu Rádia Slovensko za nejpřínosnější IT projekt ve veřejné správě. Vloni pak oslavila 25 let své existence a stala se jedním z hlavních partnerů projektu Hodina deťom. V současné době má v Česku a na Slovensku více než 250 zaměstnanců. Více na www.softec.cz.