Sophos rozšiřuje svá řešení o novou technologii sandboxingu

Praha – 29. února 2016 – Společnost Sophos (LSE: SOPH), celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, dnes oznámila rozšíření řešení Sophos Email Appliance o pokročilou technologii sandboxingu nové generace Sophos Sandstorm. Tato bezpečnostní technologie umožňuje rychlou a přesnou detekci, zablokování i vyřešení sofistikovaných a neustále se měnících kybernetických hrozeb. (TZ)

Sophos Sandstorm zajišťuje ochranu proti přetrvávajícím pokročilým hrozbám (APT – advance persistent threat) i proti malware využívajícímu dosud nezveřejněné zranitelnosti (zero-day threat). Pro boj s obtížně zjistitelnými hrozbami, které se zaměřují na e-mailové účty na různorodých platformách a mobilních zařízeních, jsou firmy nuceny rozšiřovat tradiční ochranu proti malware o technologie ochrany proti neoznačeným neznámým hrozbám (signature-less protection). Současný malware je navržený tak, aby útočil nenápadně a pomalu a zůstal běžnými prostředky neodhalený, přičemž k zabránění, nebo alespoň oddálení detekce využívá polymorfní i maskovací techniky. Počítačoví zločinci navíc k útokům přistupují proaktivně a pomocí na míru přizpůsobeného malware připojeného ke zdánlivě neškodným e-mailům se snaží analyzovat a následně prolomit specifické bezpečnostní ochrany. Sophos Sandstorm využívá výkonnou cloudovou technologii, která tyto typy hrozeb izoluje a řeší ještě před jejich proniknutím do podnikové sítě. IT manažeři mají k dispozici podrobné přehledy o chování hrozeb i výsledcích analýz, díky kterým mohou v případě potřeby dále zkoumat jednotlivé bezpečnostní incidenty a přijímat odpovídající opatření.

„Sophos Sandstorm spojuje prevenci, detekci a nápravu do jednoho řešení umožňujícího ochranu proti počítačovým zločincům, kteří pro útoky na firemní sítě zneužívají kombinaci principů sociálního inženýrství s novými a dosud neznámými typy malware,” říká Bryan Barne, senior viceprezident a generální manažer Network Security Group společnosti Sophos. „Udržení hrozeb dostatečně daleko od hranic síťové infrastruktury je první a nejdůležitější linií obrany. Technologie Sandstorm automaticky izoluje soubory za účelem detekce jejich potenciální hrozby a představuje tak další vrstvu pro bezprostřední detekci i ochranu. Běžné technologie jsou zpravidla velmi nákladné a pro implementaci i monitoring vyžadují další znalosti z oblasti bezpečnosti. Tento fakt mění Sophos tím, že poskytuje podnikům přístup k pokročilé ochraně, která je snadno nasaditelná a cenově dostupná,” dodává Bryan Barne.

Sophos Sandstorm identifikuje potenciálně nebezpečné chování napříč různými operačními systémy včetně Windows, Mac i Android, a to ve fyzických i virtualizovaných prostředích, v síťové infrastruktuře, v mobilních aplikacích, v elektronické poště, v PDF i wordových dokumentech i ve více než dvou desítkách souborů dalších typů. Sophos Sandstorm je k dispozici formou předplatného v rámci Sophos Email Appliance 4.0.

Sophos Sandstorm je k dispozici i jako rozšíření pokročilého řešení pro ochranu webů Sophos Web Appliance, které kontroluje obsah webových stránek a blokuje i nejnovější webové hrozby. Zákazníci si navíc budou moci Sophos Sandstorm přidat i do platformy pro jednotnou správu hrozeb Sophos UTM 9.4, komplexního firewallového řešení, které je v současnosti dostupné ve formě betaverze.

Spojte se se společností Sophos

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné služby síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, webových prezentací, elektronické pošty i mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.