Společnost TP Vision představila nové modely televizí Philips

Praha, 29. února 2016 – TP Vision, společnost vyrábějící televizory Philips, oznámila na svém produktovém launch eventu v Bruselu nové modely pro rok 2016. Hlavním elementem středních a vyšších modelů bude podpora HDR (High Dynamic Range), včetně funkce HDR Upscaling pro dopočítávání jakéhokoliv zdroje do kvality HDR. Dále Philips rozšíří portfolio produktů s technologií Ambilight, přičemž její třístranná varianta bude k nalezení již u modelů střední třídy. Mezi další oznámené novinky z Bruselu patří vyšší výkon procesorů u modelů s Android TV, více obsahu pro tuto platformu a vylepšená verze aplikace pro ovládání televize pomocí mobilu nebo tabletu. (TZ)

Obrazová kvalita má budoucnost v HDR

High Dynamic Range, neboli vysoký dynamický rozsah, zkráceně HDR, je technologie, která je již delší dobu známá v oblasti digitálního fotografování. HDR umožňuje dosáhnout širokého jasového rozsahu, zjednodušeně řečeno zobrazit vysokou míru detailů jak u velmi tmavých, tak i u velmi světlých oblastí na jednom snímku. Této technologii předpovídají velkou budoucnost i filmová studia a některá z nich již začínají zachycovat snímky speciální HDR kamerou.

Společnost TP Vision zpřístupňuje výhody tohoto nového formátu široké skupině diváků tím, že všechny nové modely série 6000 a vyšší budou podporovat technologii HDR a také její plnou kompatibilitu u přehrávání obsahu z HDMI 2.0a, USB nebo pomocí streamovacích služeb. Někteří poskytovatelé obsahu na vyžádání, jako např. Netflix, již nabízejí seriály a filmy v HDR rozlišení, ale protože obsahu zatím není mnoho, nabízejí nové modely Philips technologii HDR Upscaling, která umožňuje převést jakýkoliv zdroj na HDR zobrazení.

Všechny modely od série 6500 výše budou mít nativní 100Hz UHD displeje pro vykreslení ostrého, ale zároveň plynulého pohyblivého obrazu již od modelů střední třídy. Philips TV dále oznámil model 7601 s 65palcovou obrazovkou, který se bude moci pochlubit obrazovými technologiemi Micro Dimming Premium a Bright Pro Premium, který byly obvykle rezervovány pouze pro nejvyšší produktové řady. Tento nový model bude reprezentovat vrchol obrazové kvality TP Vision pro rok 2016.

Rychlejší Android TV a více obsahu

Díky výkonnějšímu čtyřjádrovému procesoru a větší interní paměti si budou diváci moci naplno vychutnat všechny funkce, hry a aplikace, které OS Android TV nabízí. Nedávno uzavřená partnerství například se společnostmi Gamefly, Chillingo nebo Gameloft výrazně rozšíří nabídku obsahu na vyžádání, aplikací a her.

Nejen majitele herních konzolí jistě potěší, že se nové modely, počínaje řadou 6401, budou moci pochlubit velmi nízkou odezvou (input lag) pro připojení přes HDMI. V kombinaci s herním módem Ambilightu nabízí TP Vision ideální televize pro všechny herní fanoušky.

Společnost TP Vision dále představila novou verzi aplikace Philips TV Remote, která umožňuje ovládat televizi pomocí mobilu nebo tabletu, a to dokonce bez nutnosti neustále chytré zařízení odemykat. Tato aplikace dále umožňuje vyhledávat v programu, přidávat připomenutí na oblíbený pořad nebo přenést obraz z televize na tablet.

Ambilight je ještě dostupnější

Největší konkurenční výhoda televizí Philips – unikátní technologie  Ambilight – bude v nových modelových řadách pro rok 2016 ještě dostupnější. Třístranný Ambilight, který byl dosud k dostání pouze od řady 7000, bude nyní součástí série 6561. Nové modely 6401 a 6501 budou mít dvoustranný Ambilight.

Na český trh s novými modely zavítá také loni představený model 8901 AmbiLux vybavený 9 mikroprojektory, které na zeď za televizorem promítají obraz ve vyšším rozlišení a kontrastu.

Příchod modelů na trh

Nové modely televizorů budou na český trh uvedeny během druhého čtvrtletí tohoto roku. Produktové řady 2016 nabídnou široké portfolio produktů s velikostí úhlopříčky od 24″ (61 cm) až do 75″ (190 cm), s rozlišením HD Ready, FHD i UHD.

Fotografie nových modelů ke stažení zde

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguayi, Paraguayi a vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost, např. nové materiály a tenký design. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášely jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision sídlící v holandském Amsterdamu je exkluzivním držitelem licence značky Philips TV ve všech zmíněných státech. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí a logistickou efektivitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.

###

Pro další materiály, fotografie a videa prosím navštivte http://www.tpvision.com/press-room/

Sledujte nás také na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate
Instagram: https://instagram.com/philipstvs