Infor ohlásil výsledky za třetí fiskální čtvrtletí 2016

PRAHA – 9. března 2016 – Infor, přední poskytovatel odvětvově zaměřených podnikových aplikací s elegantním vzhledem a cloudovou funkcionalitou, ohlásil finanční výsledky za třetí čtvrtletí svého fiskálního roku 2016, které skončilo 31. ledna 2016. Celkový obrat vzrostl v porovnání se 3. čtvrtletím vloni o 2 %, při zachování konstantního měnového kurzu činil růst 7 %, přičemž příjmy za softwarové licence a předplatné se zvýšily o 23 % (27 % při konstantním měnovém kurzu). Infor rovněž zaregistroval silný růst příjmů u své divize Infor Consulting Services (ICS), během čtvrtletí také získal celosvětově více než 600 nových zákazníků. (TZ)

„Třetí čtvrtletí bylo dalším silným kvartálem pro Infor, s růstem našeho byznysu a pokračující úspěšnou transformací na cloudový obchodní model,“ řekl Charles Phillips, výkonný ředitel společnosti Infor. „Investice Infor do produktů, budování značky, poradenských služeb a obchodních kanálů se bohatě vyplácí a úroveň objednávek podporovaných modelem SaaS je nejvyšší v historii naší společnosti.“

Z jednotlivých odvětví zaznamenal Infor velmi dobrý výkon zejména v retailu a ve zdravotnictví a silný růst SaaS objednávek registruje také ve finančních službách a řešení GT Nexus, které dosáhlo nejlepšího čtvrtletí ve své historii, tj. v prvním kompletním kvartálu po akvizici společností Infor v září 2015.

Infor ve třetím čtvrtletí rovněž ohlásil investici ve výši 25 milionů dolarů do společnosti Predictix, poskytovatele retailových analýz, která podtrhuje orientaci firmy na klíčové inovace v odvětví čelící vysokým konkurenčním tlakům. Součástí transakce je prodej aplikací Predictix v prodejním kanálu Infor a jejich správa a podpora v rámci cloudu Infor. Produkty Predictix budou využívány také při vývoji Infor CloudSuite Retail, nové moderní sady podnikových aplikací dodávaných v cloudu a vytvořených pro současné retailové prostředí.

O společnosti Infor

Infor vyvíjí elegantně vyhlížející podnikové aplikace s komplexní funkcionalitou a analytickými pohledy na vybraná odvětví, dodávané ve formě cloudových služeb. Se 13 000 zaměstnanci a zákazníky ve více než 200 zemích Infor automatizuje klíčové procesy pro nejrůznější odvětví včetně výroby, velkoobchodní distribuce, maloobchodu, oděvnictví, pohostinství, zdravotnictví a veřejného sektoru. Software Infor pomáhá eliminovat potřebu nákladných dodatečných úprav díky integrovaným specifickým funkcionalitám. Infor implementuje své cloudové aplikace primárně na cloudové platformě Amazon Web Services a open source platformách. Více informací naleznete na www.infor.com nebo http://cz.infor.com.

Zákazníky Infor je:

  • 18 z 20 největších leteckých výrobců
  • 10 největších firem z high-tech průmyslu
  • 10 největších farmaceutických společností
  • 20 největších automobilových subdodavatelů
  • 17 z 20 největších průmyslových distributorů
  • 15 z 20 největších globálních maloobchodních řetězců
  • 4 z 5 největších pivovarů
  • 21 ze 30 největších globálních bank
  • 6 z 10 největších globálních hotelových řetězců