Fortinet představuje novou verzi svého bezpečnostního operačního systému

Praha, 17. března 2016 – Společnost Fortinet, která je předním světovým dodavatelem vysoce výkonných řešení pro kybernetickou bezpečnost, představila aktualizovanou verzi svého bezpečnostního operačního systému. FortiOS ve verzi 5.4 nabízí nové funkce, které zákazníkům umožňují zavést interní segmentaci sítě na ochranu proti pokročilým hrozbám a jejich neutralizaci. (TZ)

Jeden bezpečnostní operační systém pro celý průběh útoku

Společnost Gartner předpovídá, že „v roce 2016 bude na světě existovat 6,4 miliardy připojených zařízení, tedy o 30 % více než v roce 2015, a jejich počet dosáhne 20,8 miliardy v roce 2020,“1 což exponenciálně zvětší prostor k útoku a úměrně tomu také náročnost zabezpečení podniků. FortiOS zjednodušuje ochranu proti pokročilým hrozbám. Díky nejnovější konfiguraci, analytickým možnostem a asistovaným akcím aktivovaným na jedno kliknutí umožňuje FortiOS 5.4 podnikům zavádět interní segmentační firewally (ISFW) a architektury Secure Access, což jsou vícevrstvé strategie ochrany účinnější než tradiční obrana perimetru sítě.

„Podniky čelí stále agresivnějšímu nepřátelskému prostředí, kde se denně objevují nové vysoce technicky vyspělé útoky. Boj proti nim vyžaduje bezpečnostní řešení, která dokáží skutečně síť segmentovat, aniž by omezila její výkon,“ říká Michael Xie, zakladatel, prezident a technický ředitel společnosti Fortinet. „FortiOS 5.4 přináší nové funkce, které podnikům umožňují zavádět strategie interní segmentace, které izolují a neutralizují škodlivý software, pokud pronikne vnější ochranou.“

FortiOS 5.4 zavádí nové mobilní bezpečnostní služby FortiGuard

FortiOS 5.4 zavádí funkci tzv. Mobile Malware protection – novou službu na ochranu mobilních zařízení proti škodlivému softwaru, využívající novou databázi signatur služby FortiGuard. Mobilní zařízení jsou v podnicích využívána stále více a častěji, a proto se stávají atraktivním terčem pro kybernetické zločince. Systém FortiOS přijímá z laboratoří FortiGuard neustále aktualizované informace o bezpečnostních hrozbách specifických pro mobilní zařízení a automaticky chrání proti novým útokům zaměřeným na platformy jako Android, iOS nebo Windows.

Hlavní novinky ve verzi FortiOS 5.4:

 

  • Nová integrace s řešením Advanced Threat Protection (ATP): Integrace s frameworkem ATP společnosti Fortinet včetně služeb FortiClient, FortiMail, FortiSandbox a FortiWeb umožňuje automatizovat sdílení poznatků o hrozbách a eliminaci útoků jedním kliknutím, pokud jsou směřované přímo na síť nebo nejběžnějšími vektory.

 

  • Jednotné uživatelské rozhraní: Jednotné uživatelské rozhraní poskytuje správcům celkový přehled o síti, zajišťuje kontrolu a viditelnost v celé produktové řadě Fortinet a nabízí hloubkovou analýzu.
  • Nová komunikace FortiHeartbeat: Vytváří podrobnou vizualizaci topologie sítě a poskytuje bezpečnostním stratégům data a analytické výstupy potřebné k zavádění komplexních pravidel a navrhování architektur jako ISFW.
  • Reakce na incidenty: FortiOS 5.4 poskytuje automatizovanou detekci hrozeb a reakci na jedno kliknutí – např. izolaci zařízení, zablokování zdroje apod. – což umožňuje bezpečnostním týmům účinně odhalovat hrozby a rychleji na ně reagovat.
  • Integrace softwarově definovaných sítí (SDN): Ovládací prvky pro nejrozšířenější řešení SDN jako VMware NSX a Cisco ACI.

Dostupnost a další informace

FortiOS verze 5.4 je ihned k dispozici. Současní zákazníci mohou svůj produkt aktualizovat ručně nebo se obrátit na pracovníka zákaznické podpory společnosti Fortinet. Upgrade na tuto verzi je jako vždy u Fortinetu dostupný zdarma pro všechny zákazníky s platnou HW podporou na jejich zařízení.

Úplný seznam nových funkcí FortiOS 5.4, které rozšiřují současné možnosti systému, je k dispozici zde: http://www.fortinet.com/products/fortigate/network-os-fortios.html

1 Tiská zpráva společnosti Gartner, Gartner Says 6.4 Billion Connected “Things” Will Be in Use in 2016, Up 30 Percent From 2015, November 10, 2015, http://www.gartner.com/newsroom/id/3165317

Více novinek a informací o společnosti Fortinet naleznete na:

O společnosti Fortinet

Společnost Fortinet (NASDAQ: FTNT) chrání nejcennější majetek firem, poskytovatelů služeb i vládních organizací po celém světě. Rychlá, bezpečná a globální řešení Fortinet pro kybernetickou bezpečnost poskytují širokou a vysoce výkonnou ochranu proti dynamickým bezpečnostním hrozbám, a zároveň zjednodušují IT infrastrukturu.

Řešení jsou vyvíjena na základě prvotřídního výzkumu, analýz a monitoringu aktuálních hrozeb. Díky tomu se Fortinet dokáže vypořádat s nejdůležitějšími bezpečnostními požadavky firem, ať už v oblasti sítí, aplikací nebo mobility, bez ohledu na to, zda se jedná o virtualizované, cloudové či fyzické prostředí. Více než 210 000 zákazníků po celém světě, včetně těch největších a nejsložitějších organizací, spoléhá na Fortinet při ochraně svého prostředí.