Společnosti skupiny SAP – Concur, SAP Ariba a SAP BSCE – spojí síly v novém sídle v Praze

Praha, 4. dubna — Společnost SAP dnes oznámila, že přestěhuje sídla svých dceřiných společností Concur, SAP Ariba a SAP BSCE do jedné víceúčelové budovy. Cílem je lépe propojit jednotlivé týmy a naplnit vizi společnosti SAP být cloudovou firmou, jejíž provoz je založený na platformě HANA. Zhruba 2 000 zaměstnanců se do konce roku přestěhuje do komplexu Metronom Business Center u stanice metra Nové Butovice v Praze. (TZ)

„Nové kancelářské prostory jsou důkazem toho, že společnost SAP investuje do svých zaměstnanců a jejich pracovního prostředí. Naši lidé jsou pro naše podnikání to nejdůležitější, proto se snažíme vytvářet řešení, která odráží kulturu a hodnoty naší společnosti. Výsledkem je moderně pojatý a příjemný prostor podporující inovace, spolupráci a produktivitu,“ říká Matthias Grimm, globální viceprezident pro správu budov a zařízení společnosti SAP.

Firmy se do budovy začnou stěhovat v průběhu roku 2016. Jedná se o jeden z nejmodernějších kancelářských komplexů v této lokalitě. Radim Římánek, člen představenstva skupiny HB REAVIS GROUP, uvedl: „Je nám nesmírným potěšením přivítat v Metronomu jednu z nejvýznamnějších technologických společností na světě. SAP buduje pro své zaměstnance kanceláře se špičkovým designem a inovativním prostředím, ve kterém zaměstnance baví pracovat. Partnerství SAP s HB Reavis ukazuje, že jdeme správnou cestou při poskytování neotřelých a inovativních řešení s cílem pomáhat našim klientům k jejich obchodním úspěchům.“

Klíčem k tomu, aby byly kanceláře příjemným místem pro práci, je zapojení zaměstnanců ze všech zúčastněných společností. Cílem společného procesu plánování bylo zajistit, aby pracovní prostředí naplňovalo potřeby všech našich kolegů. „Během několika setkání jsme se zástupci hlavních obchodních jednotek diskutovali o jejich představách o nových kancelářích. Tímto přístupem jsme podpořili rozvoj vztahů mezi týmy a vytvořili prostředí příznivé pro nové nápady a kreativitu,“ dodal Grimm.

Sídlo společnosti SAP ČR včetně obchodního oddělení a konzultantů zůstává prozatím na současné pražské adrese Vyskočilova 1481/4.

SAP v České republice – jsme hrdí na to, že jsme jedním z nejlepších zaměstnavatelů

Společnost SAP otevřela svoji pobočku v České republice v roce 1992 s cílem pomáhat podnikání a být blíže svým zákazníkům. Dnes má SAP ČR více než 1 200 českých zákazníků, velká většina z nich jsou společnosti a instituce nacházející se na vrcholu českého hospodářství a státní administrativy. Spolu s prvním sídlem vzniklo i vývojové centrum v Brně, které zpočátku pomáhalo s lokalizací produktů. V současnosti vyvíjí klíčový produkt společnosti SAP S/4HANA s aplikacemi FIORI pro řešení Simple Finance.

V průběhu působení na českém trhu společnost SAP postupně rostla a rozšiřovala své aktivity. V roce 2005 společnost SAP otevřela centrum sdílených služeb, SAP Business Services Center Europe (BSCE), které pobočkám SAP po celém světě poskytuje služby v oblasti lidských zdrojů (HR), financí, administrativy (F&A) a marketingu. V roce 2012 se stala součástí SAP společnost Ariba, která poskytuje cloudová řešení pro firemní nákupy a finanční operace, a v roce 2015 společnost Concur, která je dodavatelem cloudového softwaru pro správu služebních cest a cestovních výdajů. Obě akvizice byly součástí strategie společnosti SAP stát se cloudovou společností stavící na platformě HANA. V roce 2016 spojují tyto týmy v České republice své síly v novém sídle.

Více informací najdete na SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

Fotobanku společnosti SAP najdete zde: http://www.sap-tv.com/stockfootage/

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 300 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 200 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Další informace naleznete na www.sap.com.