Platforma Airbnb se stará o bezpečí cestovatelů. Získala za to mezinárodní ocenění!

Komunitní platforma Airbnb, která zprostředkovává ubytování lidem z celého světa, považuje bezpečnost cestovatelů i vzhledem k nedávným událostem za prvořadou. Na pražské konferenci EENA (European Emergency Number Association) obdrželo Airbnb mezinárodní ocenění za podporu bezpečného a zodpovědného cestování více než 80 milionům cestovatelů po celém světě. (TZ)

Airbnb představilo na začátku tohoto roku novou podobu tzv. karet pro nouzové situace, kterou si od té doby stáhlo a vyvěsilo ve svém bytě, pokoji či apartmánu na tisíce hostitelů z celého světa. Tyto karty předávají hostům ty nejdůležitější informace, jako jsou čísla tísňového volání (USA – 911, Evropa – 112, Austrálie – 000), umístění hasicích přístrojů, požárních hlásičů či nouzových východů atd.

„Jsme velmi rádi, že máme příležitost spolupracovat právě s Airbnb. Naše partnerství s touto komunitní platformou nám umožňuje oslovit tisíce cestovatelů v Evropě a zvýšit tak šanci, že se pomoc dostane včas k těm, kteří ji aktuálně nejvíce potřebují. Gratulujeme Airbnb k získání ceny za zvyšování povědomí o jednotném evropském čísle tísňového volání (112) a za jejich přínos k zvyšování veřejné bezpečnosti,“ říká Gary Machado, Executive Director asociace EENA.

Během třídenní konference v Praze představila Kellie Bentz, zástupkyně Airbnb, která má na starost řešení následků živelných katastrof, více než 500 expertům z nejrůznějších firem mimo jiné i záchranný systém Airbnb. Ten má za cíl usnadnit práci hostitelům, kteří chtějí poskytnout střechu nad hlavou všem lidem trpícím následky katastrof. Při živelné či jiné katastrofě sytém automaticky rozešle e-maily s prosbou o pomoc všem hostitelům v postižené oblasti, ti pak mohou lidem v nouzi nabídnout ubytování zdarma. Od roku 2013, kdy byla tato iniciativa zahájena, pomohla komunita hostitelů po celém světě při řadě živelných katastrof, např. při požárech v San Diegu, záplavách na Balkáně, Sardinii, v Londýně či Coloradu, zemětřesení na ostrově Kefalonia, sněhové bouři v Atlantě či Torontu a další.

O Airbnb

Společnost Airbnb byla založena v srpnu 2008 a sídlí v kalifornském San Franciscu. Airbnb je důvěryhodná komunitní platforma, díky které mohou její uživatelé přes počítač, mobilní telefon či tablet, nabízet, vyhledávat a rezervovat jedinečné možnosti ubytování po celém světě.  Ať už se jedná o přenocování v pěkném apartmánu, týdenní pobyt na hradě nebo měsíční prázdniny ve vile. Navíc v mnoha cenových úrovních, ve více než 34 000 městech a 190 zemích světa. Airbnb se svým prvotřídním zákaznickým servisem a rostoucí komunitou uživatelů nabízí nejjednodušší způsob, jakým mohou lidé zpeněžit své nevyužité ubytovací kapacity, a jak je mohou nabídnout milionům zájemců z celého světa.