Taxify si jako partnera pro vstup na český trh vybrala startupový akcelerátor BOLT

Startupový akcelerátor BOLT vstupuje do strategického partnerství se společností Taxify. Taxify v rámci partnerství získává kromě prostředků na další rozvoj možnost pracovat s unikátními Big Daty společnosti O2, díky kterým připraví atraktivní nabídku pro své zákazníky. (TZ)

Estonská taxislužba Taxify působí v deseti evropských zemích a před několika měsíci začala poskytovat své služby také v České republice. Mobilní aplikace Taxify je dostupná pro Android i iOS platformy. Platba za jízdu pak probíhá bankovní kartou v rámci této aplikace nebo v hotovosti. V České republice jezdí Taxify za nástupní sazbu 30 korun, za 9,90 korun za jeden kilometr jízdy a 4 koruny za minutu jízdy.

Startupový akcelerátor BOLT je byznysová iniciativa napojená přímo na O2 Czech Republic, která umožňuje startupům získat nejen potřebný funding, ale i přístup k unikátním kompetencím telekomunikačního operátora.

“Jsem rád, že si Taxify vybralo pro spolupráci právě BOLT. Tento projekt, založený na mobilní aplikaci, může díky výhodám, které náš startup akcelerátor nabízí, dále vylepšit spokojenost zákazníků,”upřesňuje Jakub Minařík, který je zodpovědný za řízení akcelerátoru BOLT.

“Zaujalo nás především to, že na rozdíl od jiných fondů nabízí BOLT kromě finanční investice i velkou přidanou hodnotu v podobě synergií s O2 a to především s oddělením Big Data. Jednání o spolupráci byla od začátku velice rychlá a férová, takže BOLT byl pro nás jasnou volbou,” dodává Roman Sysel, zodpovědný za rozvoj Taxify na českém trhu. “Od této spolupráce si slibujeme především dynamický růst služby a získání významného tržního podílu již v roce 2016,” pokračuje Roman Sysel.

Taxify

 

O společnosti O2 Czech Republic

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek, což z něj činí jednoho z vedoucích poskytovatelů plně konvergentních služeb v Evropě. Zákazníkům mobilních služeb nabízí O2 nejmodernější technologie HSPA+ a LTE. Značka O2 pro zákazníky neznamená jen telekomunikace. O2 je schopna vyhovět i těm nejnáročnějším požadavkům zákazníků též v oblasti ICT a nabídnout jim služby housingu, hostingu i cloudových služeb v datových centrech o celkové rozloze 7 300 metrů čtverečních. Tato datová centra jako první v ČR a střední Evropě získala certifikaci úrovně TIER III. Se svou službou O2 TV je O2 zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku.