Nová produktová řada WD Pro zjednodušuje práci všem profesionálům a kreativcům

IRVINE, Kalifornie – 21. června, 2016 – Western Digital Corporation (“Western Digital”) (NASDAQ: WDC), společnost s vedoucím postavením na trhu ukládacích technologií a řešení pro zálohování, dnes uvedla dvě novinky z nové produktové řady WD Pro Series. Mobilní bezdrátové úložiště My Passport® Wireless Pro Wi-Fi® a síťové úložiště My Cloud® Pro. (TZ)

WD My Passport Wireless Pro

Oba produkty jsou navrženy a určeny především pro profesionální uživatele z kreativního prostředí. Zjednodušují bezproblémový přenos digitálního obsahu mezi různými zařízeními a současně zachovávají spolehlivost a výkon produktů WD bez ohledu na to, zda uživatelé momentálně pracují ve fotostudiu, mimo něj, nebo doma editují pořízené fotografie a videozáznamy. Oba produkty využívají aplikaci My Cloud mobile app. Nová verze této aplikace bude uvedena současně s oběma produkty a bude kompatibilní s aplikacemi Adobe® Creative Cloud®.  Navíc, jak My Passport Wireless Pro tak My Cloud Pro jsou kompatibilní s aplikací Plex™ Media Server a společně s operačním systémem My Cloud OS 3 umožňují snadnou editaci, streamování a sdílení digitálního obsahu.

„Mobilita, spolehlivost, kapacita, rychlost a interoperabilita jsou klíčovými parametry pro kreativní profesionály. Spoléhají na kvalitu a výkon technologií, které používají pro ukládání své celoživotní práce,“ říká Sven Rathjen, viceprezident WD pro marketing digitálních úložišť a dodává:  „Řadu WD Pro jsme vytvořili jako komplexní řešení s bohatou výbavou pro ukládání dat. Produkty jsou navržené tak, aby se snadno staly součástí pracovního procesu bez ohledu na to, kde právě uživatelé fotografují či filmují. S produkty řady WD Pro je ukládání, přenos, zálohování, zpracování a dokonce i možnost streamování dat na další zařízení kdykoli a kdekoli k dispozici.“

My Passport Wireless Pro

Mobilní úložiště dat My Passport Wireless Pro poskytuje kreativním profesionálům a multimediálním nadšencům možnost zanechat notebook doma i v případě, kdy pořizují fotografické nebo video záznamy mimo ateliér a fotostudio. Mobilní úložiště využívá přímé Wi-Fi připojení a uživatelé mohou automaticky zálohovat data z kompatibilních fotoaparátů, stejně tak jako ukládat, editovat a přenášet digitální obsah bezproblémově až z osmi dalších připojených zařízení. Řazená připojení umožňují rychlejší přenos dat a obsahují i vestavěnou čtečku SD karet a port USB 2.0

Mobilní bezdrátový disk My Passport Wireless Pro je k dostání v kapacitách až 3 TB a vestavěná baterie udrží zařízení v provozu po dobu až 10 hodin*. Disk může sloužit i pro dobíjení ostatních mobilních zařízení jako například chytrých telefonů, fotoaparátů nebo video kamer.

My Passport Wireless Pro je plně kompatibilní s aplikacemi Adobe’s Creative Cloud, a umožňuje tak zpracovávat pořízené fotografie a videozáznamy i mimo atelier. Aplikace Plex Media Server pak umožňuje streamovat data a přehrávat až čtyři soubory zaráz a to vše na cestách, mimo kancelář či fotostudio.

My Cloud Pro Series síťové úložiště

Jakmile jsou fotografie nebo videozáznamy pořízeny, nastává čas jejich zpracování a editace. Síťové úložiště My Cloud Pro tuto část práce bezproblémově převezme. Je k dostání v kapacitě až 32 TB a je optimalizováno pro import dat z kompatibilních fotoaparátů, ze čteček karet a dalších zařízení s rozhraním USB, a to vše jen zmáčknutím zálohovacího tlačítka. Jednoduše připojte fotoaparát a kompatibilní USB zařízení, zmáčkněte tlačítko a vaše nové soubory se automaticky importují a uloží.

Toto rychlé úložiště s vysokou ukládací kapacitou nabízí také hardwarový video procesor a poskytuje profesionálům tolik potřebnou kapacitu. Vysoký výkon při transkódování zajišťuje, že My Cloud Pro může nahrát, editovat, ukládat a streamovat digitální obsah v oblíbených formátech včetně 4K. Ucelená nabídka možností, které toto síťové úložiště poskytuje, zahrnuje kompatibilitu s aplikací Plex Media Server pro ukládání a optimalizaci multimediální knihovny při využití aplikace My Cloud a webového rozhraní MyCloud.com pro vzdálený přístup. Zařízení je určeno především pro profesionální uživatele, zachovalo si však snadné nastavení a používání.

Cena a dostupnost

Zařízení My Passport Wireless Pro Wi-Fi je k dostání v internetovém obchodě  wdstore.com a prostřednictvím vybraných distributorů a prodejců včetně Amazon.com. Doporučená koncová cena je s ohledem na kapacitu od 6 200 do 7 200 Kč.  Na produkt je poskytována omezená dvouletá záruka. O záručních podmínkách více na  support.wdc.com/warranty.

Síťový disk My Cloud Pro Series je k dostání v internetovém obchodě  wdstore.com a prostřednictvím vybraných distributorů a prodejců včetně Amazon.com  Doporučená koncová cena v závislosti na kapacitě je 12 500 až 49 000 Kč. Na produkt je poskytována omezená dvouletá záruka v případě produktu zakoupeného bez interních disků. Tříletá záruka pak na produkty osazené pevnými disky.  O záručních podmínkách více na  support.wdc.com/warranty

Western Digital

Společnost Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) s vedoucí pozicí na trhu ukládacích zařízení, které umožňují lidem vytvářet, spravovat, využívat, přehrávat a chránit digitální obsah. Společnost reaguje na měnící se potřeby trhu a poskytuje ucelené portfolio vysoce kvalitních produktů na ukládání dat, které využívají efektivní technologie, vysokou výkonnost, flexibilitu a rychlost. Produkty společnosti jsou na trh dodávány pod značkami HGTS, SanDisk a WD všem partnerům OEM, distributorům, resellerům, poskytovatelům cloudových infrastruktur a koncovým uživatelům.

###

*Při streamování  3Mbps videa HD 720p, na jedno zařízení přes Wi-Fi 2,4 GHz. Vlastní výdrž baterie je závislá na velikosti souborů, typu, formátu, bitrate, připojených zařízeních, konektivitě Wi-Fi, nastavení a dalších faktorech.

Aplikace, služby a další prvky jsou předmětem možných změn v závislosti na zemi, softwarových verzích, typech zařízení a službách třetích stran a jednotlivých poskytovatelů.