Accenture a Dassault Systèmes představují řešení pro agilní výrobu

PRAHA/VELIZY-VILLACOUBLAY, Francie – 21. července 2016 — Společnosti Accenture a Dassault Systèmes, 3DEXPERIENCE Company, světový lídr v oblasti návrhářského 3D softwaru, digitálního 3D modelování a řízení životního cyklu výrobku (PLM), spolupracují na speciálním projektu, který demonstruje, jak mohou digitální technologie zvýšit efektivitu a zavést agilnější výrobu zařízení pro těžký nebo letecký a kosmonautický průmysl. (TZ)

Accenture a Dassault Systèmes ve spolupráci s velkou strojařskou firmou budují a implementují třífázové řešení, které vychází z digitálních technologií. To propojuje projektování s činnostmi ve výrobních prostorách pro velmi specifické výrobní společnosti. Toto přizpůsobivé řešení nabízí novou úroveň kontinuity pro montáž produktů včetně sekvence, v níž se zhotovují součástky. Zajišťuje také lepší vhled do procesu jak projektantům, tak montážním pracovníkům.

První fáze řešení pro agilní výrobu vytváří teoretickou montážní sekvenci, která je nutná k vytvoření produktu, jako je například vlak, letoun nebo rypadlo. Ve druhé fázi pomáhá rychle vytvořit, optimalizovat a přeorganizovat plán operací a rozvrh činností pro každého pracovníka v montážní hale. Ve třetí fázi pak dává vzniknout digitálnímu zobrazení programu každého pracovníka, který z něj může vycházet. Všechny tyto tři fáze využívají řešení od Dassault Systèmes.

Společnosti Accenture a Dassault Systèmes vytvářejí řešení, jež umožňuje nová digitální spojení mezi projektantským týmem a montovnou. Tím je dosaženo změny v harmonogramu v reálném čase. Řešení pro agilní výrobu také nabízí podrobnější vhled a hodnocení rizik pro jakékoliv navrhované změny produktu nebo výrobního harmonogramu dříve, než jsou realizovány. Významně tak snižuje prostoje a přispívá k flexibilnější výrobě.

„Řada společností se potýká s tím, jak zvýšit flexibilitu výroby a zvládnout nečekané obchodní nebo technické změny, když dojde k výrobním problémům, situacím, kdy chybí součástky, nebo nastanou modifikace v projektování,“ uvedl Eric Schaeffer, výkonný ředitel a šéf Accenture v oblasti průmyslové praxe. „Specializované řešení pro agilní výrobu přinese flexibilitu v řízení konfigurací, místním provozům umožní přizpůsobit produkty na míru a nabídne i podporu pro údržbu.“

„Průmyslový internet věcí a další digitální koncepty umožňují výrobcům posunout se směrem k produktivním, udržitelným a nákladově efektivním procesům, jejichž výsledkem je lepší zkušenost zákazníků,“ uvedl Laurent Blanchard, výkonný viceprezident sekce Global Field Operations (EMEAR), Worldwide Alliances and Services ve společnosti Dassault Systèmes. „Výhodou je, že mohou čerpat z odborných znalostí Dassault Systèmes v oblasti virtuální výroby a aplikací pro řízení dat, stejně jako z příkladů nejlepší praxe společnosti Accenture, co se týče integračních služeb, reinženýringu podnikových procesů, řízení a zavádění změn.“

O společnosti Accenture

Accenture je přední globální firma poskytující široké portfolio profesionálních služeb v oblasti strategie, poradenství a digitálních technologií. Propojuje bohaté zkušenosti a praxi ve více než 40 oborech a všech organizačních složkách, přičemž využívá největší doručovatelské sítě na světě. Accenture se pohybuje mezi byznysem a technologiemi. Accenture má přibližně 373 000 pracovníků, kteří jsou klientům k dispozici ve více než 120 zemích. Více informací naleznete na www.accenture.com.

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 210 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na www.3ds.com.