iDNES.cz bude mít během olympijských her živé studio s hostem

Redakce iDNES.cz připravila v rámci olympijských her v Rio de Janeiru velký videoprojekt. Každý den, od pátku 5. srpna do neděle 21. srpna, bude na stránkách oh.idnes.cz živě vysílat půlhodinové Olympijské studio – pásmo reportáží, rozhovorů a soutěží. Ve všední den začne v 11 hodin, o víkendu ve 20 hodin. (TZ)

Každé studio bude mít svého hosta, současného či bývalého sportovce, který mimo jiné zodpoví i čtenářské otázky. Na adrese oh.idnes.cz najdou čtenáři a sportovní fanoušci také rozsáhlou olympijskou přílohu s kompletní českou nominací nebo podrobným programem her a vyhledáváním podle sportů, české účasti či hry o medaile. Sportovní zápolení, jeho průběh a výsledky přiblíží každý den kontinuální on-line reportáž. Pro čtenáře, kteří nezůstanou přes noc u počítače či mobilu, shrne noční dění speciální článek. Přehled nejdůležitějších textů je možné dostávat každé ráno e-mailem.

„Ve všední den budeme vysílat od 11 hodin dopoledne, tedy v době, kdy bude v Brazílii noc a klid. Naším záměrem je převést diváka od informací z nočních, už ukončených soutěží k novému dni, který v Riu brzy začne,“ říká Jaroslav Beránek, zástupce šéfredaktorky iDNES.cz.

iDNES.cz, společně s MF DNES a Lidovými novinami, bude mít v Brazílii sedm redaktorů: čtyři píšící novináře, dva fotoreportéry a jednoho videoreportéra.

„Internetové video z olympijských her má u nás velkou tradici, videoreportéra jsme měli poprvé už v Sydney v roce 2000. Reportáže vždy dávaly našim článkům další rozměr, teď jsme se rozhodli jít dál a z originálních videí postavíme samostatný pořad,“ dodává Beránek.

MF DNES nabídne každý den rozšířenou sportovní přílohu, přehledným průvodcem bude speciální Magazín DNES s programem her i televizního vysílání, který vychází ve čtvrtek 4. srpna. Čtenáři v něm dále najdou rozhovor s oštěpařkou Špotákovou, pohled Brazilce žijícího v Česku nebo exkluzivní fotografie, které zachycují, jak se kanoista Fuksa, golfistka Spilková, atlet Helcelet a další převlékli do brazilských kostýmů.