Monster: 38 % příslušníků generace mileniálů trpí pocitem vyhoření v práci

Společnost Monster, která se specializuje na vyhledávání pracovních nabídek, zjistila ve svém výzkumu realizovaném v průběhu letošního března, že 38 % příslušníků generace mileniálů je ohroženo pocitem vyhoření.  Tomuto nebezpečí jsou vystaveni zejména ti, kteří vykonávají povolání, v nichž na ně jsou kladeny vysoké nároky. (TZ)

2016-07-27 14_25_59-Práce, volná místa, nabídky práce v ČR a v zahraničí _ Monster.cz

“Běžně se setkáváme s případy těch, kteří byli zvyklí tvrdě pracovat už na střední a vysoké škole. Pracovní nasazení si chtějí zachovat i při nástupu do svého prvního povolání. Velmi často vše probíhá tak, že mladí lidé mají pocit, že v práci mohou zvládnout mnoho a že delší čas strávený v kanceláři nebude mít vliv na jejich výkonnost,” vysvětluje Petr Kubačka, ředitel Monster Career CZ.

Opak je však pravdou a u lidí, kteří jsou ohroženi pocitem vyhoření, se začne ve zvýšené míře objevovat únava, ztráta energie, chybí jim nápady a přesto, že chtějí velmi tvrdě pracovat, mají dojem, že nic nestíhají. Pokud není syndromu vyhoření věnována patřičná pozornost, může skončit až sebevraždou.

Syndrom vyhoření se neprojevuje pouze na narušené psychice, ale také na fyzickém stavu člověka. Často o sobě dá vědět bolestmi hlavy a svalů nebo vysokým krevním tlakem. Může také způsobit náhlé přibírání na váze nebo naopak úbytek tělesné hmotnosti.

Mezi nejohroženější pracovní pozice patří právníci, manažeři, konzultanti a lidé, kteří jsou vystaveni dlouhodobému stresu a denně přicházejí do kontaktu s mnoha dalšími lidmi, na jejichž hodnocení jsou závislí.

Nejčastější příčinou syndromu vyhoření je zejména pracovní stres a také nevhodný životní styl. Výzkum dále odhalil, že největším zdrojem stresu je kontakt s klienty.  Dále respondenti uváděli jako důvod syndromu vyhoření nespokojenost s platovými podmínkami a velké pracovní vytížení a časovou náročnost práce.

“Firmy stále zvyšují nároky na své zaměstnance. Současně si ale uvědomují rizika s tímto spojená. Proto se jim stres zažívaný v práci snaží kompenzovat v jiných oblastech. Zaměstnanci proto oceňují především firemní benefity, které jim umožňují praktikovat ve volném čase zdravý životní styl,” doplňuje Petr Kubačka z Monster Career CZ.

Mezi příslušníky generace mileniálů patří lidé narození v průběhu 80. a 90. let. Zaměstnavatelé se shodují v tom, že nástup této generace na pracovní trh bude mít vliv na to, jakým směrem se bude vyvíjet způsob, jakým pracujeme. Zaměstnanci narození v těchto letech se totiž liší od svých starších kolegů například v tom, že požadují flexibilnější úvazky, které jim umožní skloubení profesního a soukromého života.

O Monster

Jeff Taylor, zakladatel společnosti Monster, hned na úsvitu dějin internetu nabídl lidem hledajícím práci možnost, jak si ji přes internet najít. Monster se stal pětistou čtyřicátou pátou registrovanou .com doménou a je vůbec prvním veřejným vyhledávačem práce na internetu.

V současné době tento portál nabízí miliony pracovních pozic po celém světě a  je světovou jedničkou na trhu práce. Má lokální zastoupení na klíčových trzích v Severní a Jižní Americe, Evropě, Asii a Austrálii a vedle hledání a nabízení pracovních pozic poskytuje klientům i personalizované poradenství. Pro zaměstnavatele nabízí Monster prostřednictvím online služeb velmi efektivní zacílení rozličných cílových skupin uživatelů.

V lednu 2009 vstoupila společnost Monster přímo na český trh, zároveň se spuštěním nového portálu ve 24 zemích celého světa. Od roku 2009 tak čeští uchazeči o práci získali přístup i k pracovním pozicím z celého světa. V Česku Monster působí již od roku 1999, původně jako provozovatel portálu Jobpilot.cz.  V čele české pobočky Monster Career CZ stojí Petr Kubačka.