Sophos Central podporuje správu bezpečnosti cloudové pošty

Praha – 26. srpna 2016 – Společnost Sophos, celosvětový lídr v oblasti ochrany sítí a koncových bodů, dnes oznámila, že součástí cloudové platformy Sophos Central pro správu bezpečnosti je nyní i poštovní brána Sophos Email. Zákazníci i partneři mohou z jedné snadno použitelné konzole spravovat ochranu elektronické pošty spolu s ostatními bezpečnostními řešeními značky Sophos pro ochranu koncových bodů, webů, mobilních zařízení a bezdrátové infrastruktury. Sophos Email zvyšuje ochranu cloudových řešení elektronické pošty určených pro firemní zákazníky včetně služeb Microsoft Office 365, Microsoft Exchange 2013 a Google Apps for Work. (TZ)

Podle průzkumu společnosti Sophos jsou pro firmy důvodem stále častějšího využívání elektronické pošty v prostředí cloudou nižší nároky na infrastrukturu a snadnější zajištění bezpečnosti. 38 procent respondentů využívá cloudové řešení jako primární e-mailovou platformu a na cloudové služby se v oblasti ochrany elektronické pošty spoléhá 43 procent dotázaných. Nejpopulárnější e-mailovou platformou pro prostředí cloudu je Office 365, nicméně polovina dotázaných uživatelů souhlasí s tím, že je nutné zvýšit bezpečnost tohoto poštovního prostředí pomocí nástrojů třetích stran. Za nejzávažnější pětici hrozeb považuje více než 50 procent respondentů ransomware, škodlivé přílohy, nebezpečné weby, viry a phishingové aktivity. Bohužel i přes toto povědomí o hrozbách šířených prostřednictvím e-mailů více než čtvrtina dotázaných uvedla, že nikdy nebo jen ojediněle přehodnocují svá bezpečnostní pravidla pro elektronickou poštu a nejsou tak v boji s moderními hrozbami efektivní.

 

„Elektronická pošta je pro počítačové zločince, kteří míří do firemních prostředí, dlouhodobě zajímavým prostředkem pro realizaci všech typů hrozeb. Phisning, ransomware a dokonce i spam pravidelně překonávají standardní ochranu oblíbených cloudových služeb,“ říká Bryan Barney, hlavní viceprezident a ředitel skupiny  Network Security Group společnosti Sophos. „Naši partneři a IT oddělení se obávají, že prodejci e-mailových systémů nejsou schopni udržet krok s dynamickým rozvojem hrozeb, a potřebují proto specializovaná bezpečnostní řešení. Běžná ochrana cloudových poštovních služeb není dostatečná pro žádnou firmu, která bere prevenci proti škodlivým a podezřelým e-mailům přicházejícím do její síťové infrastruktury opravdu vážně.“

 

Sophos Email je bezpečnostní e-mailová brána pro cloudová prostředí, díky které mohou firmy zdokonalit a zjednodušit ochranu elektronické pošty. Základem brány jsou oceňované mechanismy značky Sophos pro ochranu proti hrozbám doplněné o bezpečnostní technologie zaměřené přímo na problematiku bezpečnosti e-mailů. Mezi tyto pokročilé technologie patří například agresivní kontextové heuristické analýzy (CXMail) vyvinuté a udržované globální sítí pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Detekční strategie skupiny CXMail jsou speciálně navržené tak, aby zastavily právě hrozby distribuované především prostřednictvím elektronické pošty, například ransomware. Díky rozšíření o bezpečnou e-mailovou bránu tak může platforma Sophos Central zákazníkům nabídnout technologie společnosti Reflexion Networks, kterou Sophos převzal v červnu loňského roku.

„Mezi našimi zákazníky je služba Office 365 velmi oblíbeným řešením elektronické pošty,“ dodává Shawn Mendel, technický ředitel společnosti Earthbend, partnera společnosti Sophos. „Nicméně po jejím nasazení se na nás často obrací administrátoři, kteří nejsou přesvědčeni o tom, že stávající ochrana dokáže zabránit dnešním neustálým útokům. Schopnost brány Sophos Email účinně bojovat s hrozbami typu ransomware je velmi důležitá – i přes pravidelná školení se totiž stále najdou zaměstnanci, kteří kliknou na škodlivou zprávu a stanou se obětí podvodných technik počítačových zločinců. Díky řídícímu panelu může můj tým rychle a snadno měnit nastavení a přidávat účty přesně podle požadavků dané organizace.“

Brána Sophos Email je ovládaná z prostředí platformy Sophos Central prostřednictvím speciálního řídícího panelu. Tento dashboard umožňuje partnerům i poskytovatelům řízených služeb spravovat nastavení, distribuovat licence, přidávat nové zákazníky a v reálném čase získávat podrobný přehled o aktivitách svých klientů. Z jednoho místa mají navíc k dispozici informace o všech objednaných službách a mohou tak efektivně rozšiřovat svoji nabídku s cílem zajistit si růst opakovaných příjmů.

Spojte se se společností Sophos

 

O společnosti Sophos

Již více než 100 milionů uživatelů ze 150 zemí se spoléhá na komplexní bezpečnostní řešení společnosti Sophos jako na nejlepší možnou ochranu před pokročilými hrozbami i ztrátou dat. Společnost Sophos nabízí jednoduše implementovatelné, spravovatelné a použitelné řešení síťové bezpečnosti, zabezpečení koncových bodů, ochrany přístupu na internet a elektronické pošty i správy mobilních zařízení. To vše za podpory globální sítě pro zkoumání hrozeb SophosLabs. Společnost Sophos sídlí v britském Oxfordu. Více informací o společnosti naleznete na adrese www.sophos.com.