ESET na bezpečnostním summitu představí produktové novinky i upozorní na aktuální kybernetické hrozby

Praha, 12. září 2016 – Společnost ESET se účastní zářijové konference Gartner Security & Risk Management Summit, která dnes začíná v Londýně. Zástupci nejvyššího managementu společnosti ESET na této akci představí nejnovější bezpečnostní produkty pro zákazníky z firemního segmentu. Rovněž budou informovat o aktuálních kybernetických hrozbách. (TZ)

Jedním z hlavních témat, na něž bude ESET klást důraz, je rychlý vývoj ransomware, jemuž se společnost věnuje v rámci detekce škodlivých kódů i v rozsáhlém výzkumu kybernetických hrozeb. „Ransomware představuje i nadále jednu z největších hrozeb především proto, že projevy jsou tak viditelné a dopady velmi citelné. Mnoho uživatelů stále nedostatečně chrání svá zařízení a nevěnují patřičnou pozornost odpovědnému chování na internetu,” říká Juraj Malcho, vedoucí výzkumu společnosti ESET.

Dalším významným tématem je regulace ochrany osobních údajů v Evropské unii. „Ochrana osobních údajů je klíčovým prvkem předpisů EU, jež ukládají firmám za povinnost, aby odpovídajícím způsobem tyto údaje chránily. Produkty a technologie společnosti ESET jsou nastaveny pro řešení klíčových otázek regulace – zejména technických opatření, která mají zajistit bezpečnost, celistvost a důvěrnost osobních údajů prostřednictvím našeho šifrování, ověřování totožnosti a zabezpečení koncových zařízení,” říká Palo Balaj, vedoucí sekce Business Development společnosti ESET pro region EMEA.

Odborná konference Gartner Security & Risk Management Summit proběhne ve dnech 12. a 13. září v Londýně za účasti více než 700 hostů. Stěžejním tématem setkání je seznámení účastníků s trendy v oblasti digitální bezpečnosti i sdílení osvědčených postupů a strategií v oblasti IT security.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software, který drží rekordní počet ocenění a díky němuž může víc než 100 milionů uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy a nabízí firmám i spotřebitelům maximální proaktivní ochranu při minimálních nárocích. Jedno ze tří evropských výzkumných center ESET pro detekci malware je v Praze. Společnost ESET má celosvětovou centrálu v Bratislavě a disponuje rozsáhlou sítí partnerů ve více než 180 zemích světa.