NETGEAR uvádí bezpečnostní kameru Arlo Q Plus

Praha, 14. září 2016 — Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, rozšiřuje svou řadu výkonných indoorových bezpečnostních kamer Arlo Q o nový model Arlo Q Plus. Novinka, určená zejména pro použití v malých a středních firmách, nabízí oproti předchozímu modelu „Q“ možnost připojení kamery k síti prostřednictvím ethernetového portu či nahrávání nepřetržitého záznamu na vloženou microSD paměťovou kartu. (TZ)

Vysoce kvalitní obraz i obousměrný audio systém

Kompaktní Wi-Fi kamera Arlo Q Plus představuje efektivní řešení pro monitorování jakýchkoli kancelářských či obytných prostor. Její vysoké Full HD rozlišení (1 080p), osminásobný digitální zoom a systém nočního vidění umožňují uživatelům detailně sledovat monitorovaný prostor v úhlu až 130°. Kamera je navíc vybavena zabudovaným obousměrným audio systémem, který dává uživateli možnost nejen zřetelně slyšet hlasy a zvuky v místnosti, kde se kamera nachází, ale zároveň může s dotyčnými osobami komunikovat. O celkovou bezpečnost se starají také pohybové a zvukové senzory, které uživatele okamžitě informují o jakékoli neobvyklé aktivitě prostřednictvím hlášení zasílaných do jejich mobilních zařízení.

Nepostradatelný pomocník do malých a středních firem

Kamera Arlo Q Plus nabízí oproti verzi Arlo Q ethernetový port, jehož prostřednictvím mohou uživatelé snadno a rychle připojit kameru k firemním přepínačům podporujícím technologii PoE a následně pak k celé firemní síti. Výhodou PoE připojení je mj. vyšší variabilita v případě umístění kamer, kdy uživatel není závislý na rozmístění jednotlivých elektrických zásuvek v kancelářích.

Vysokou přidanou hodnotu představuje nově zabudovaný slot pro microSD paměťovou kartu. Na vloženou paměťovou kartu lze v případě výpadku internetového připojení automaticky ukládat videozáznamy pořízené v režimu nepřetržitého nahrávání (24/7). Uživatel tak má jistotu, že o pořizované záznamy nepřijde ani v situaci, kdy nelze ukládat data do cloudu.

Elegantní ovládání díky aplikaci Arlo

Intuitivní a zdarma dostupná aplikace Arlo umožňuje sledovat živě streamovaná či již natočená videa, stejně jako záznamy okolí kamery pořízené při zaznamenání pohybu. Aplikace zároveň slouží jako nástroj pro nastavení a správu kamer.

Cena a dostupnost

Bezpečnostní kamera NETGEAR Arlo Q Plus je již v prodeji v síti všech obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 7 810 Kč s DPH.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEAR.