Máte nápad na business aplikaci? Zrealizujte ho, SAP vyhlašuje HCP Challenge

PRAHA, Česká republika — 20. srpna 2016 — Po úspěšném loňském prvním ročníku soutěže HCP Challenge vyhlašuje společnost SAP i letos klání o nejinovativnější projekt postavený na SAP HANA Cloud Platform (HCP). HCP Challenge je jedinečnou příležitostí pro všechny startupy, začínající podnikatele, vývojáře, studenty, ale i etablované společnosti hledající způsob, jak rychle zrealizovat či rozšířit jejich business aplikace. HCP Challenge podpořil také Eleven, přední investiční fond pro začínající firmy. (TZ)

„Většina oborů se rychle digitalizuje, což vyžaduje podporu různých IT řešení. Zejména v oblastech, jako jsou internet věcí, práce s velkými daty a analýzy v reálném čase, vidíme překotný rozvoj. Právě zde najde SAP HANA Cloud Platform ideální uplatnění, a právě zde je prostor pro neotřelé inovace i šance na úspěch v HCP Challenge,“ řekl Pavel Peňáz, specialista na platformní řešení SAP.

HCP Challenge probíhá ve dvou fázích. V té první si zájemci mohou v rámci workshopů osahat platformu a její možnosti. Od předních odborníků získají neocenitelné rady a budou moci využít i přístup k developerské edici SAP HANA Cloud Platform. Workshopy proběhnou v období od 4. do 13. října v šesti hlavních městech států střední a východní Evropy. Pražský workshop se uskuteční 12. října.

Aby mohli účastníci workshopů začít proměňovat jejich nápady v realitu a zúčastnit se samotné soutěže, musí do 7. listopadu zaslat 3minutové video, kde svůj projekt představí, a vysvětlí, jak bude realizován prostřednictvím HCP. Ze zaslaných videí bude vybráno 10 nejzajímavějších a nejinovativnějších projektů. Jejich autoři budou pozváni na finální prezentaci, kde porota vyhlásí tři nejlepší nápady.

Na vítěze čeká kromě 12měsíčního přístupu k plné verzi SAP HANA Cloud Platform také volný vstup na tři vybrané konference SAP Forum, dále marketingová podpora nebo business mentoring. SAP jim také poskytne potřebnou podporu při vývoji a pomůže vytvořená řešení prezentovat mezi svými zákazníky, čímž jim usnadní vstup na trh. Loni se do workshopů registrovalo 136 společností a 46 z nich se potom zúčastnilo soutěže. Tři vítězné projekty – Apollogic (Polsko), Scale Focus (Bulharsko) a ShopUp (Bulharsko) – úspěšně vyvinuly svá řešení na HCP a s pomocí SAP se aktivně profilují na trhu.

Více informací najdete na HCP Challenge a SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O Eleven

Eleven je přední investiční fond zaměřující se na projekty v počáteční fázi rozvoje. Působí v regionu střední a východní Evropy a v současnosti spravuje portfolio v hodnotě 12 milionů EUR. Od roku 2012 investoval Eleven do 110 firem a pochlubit se může spoluprací s 350 podnikateli z 25 zemí.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají zhruba 320 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992 a dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Další informace naleznete na www.sap.com.