Trend Micro bojuje s ransomwarem na všech úrovních

Praha, 21. září 2016 – Společnost Trend Micro, celosvětový lídr v oblasti bezpečnostních řešení, chrání před největšími bezpečnostními hrozbami současnosti firemní zákazníky i běžné uživatele. Řešení značky Trend Micro zabránilo u zákazníků jen během posledních šesti měsíců více než 100 miliónům útoků spojených s  ransomwarem, přičemž celých 99 procent z těchto hrozeb bylo zablokováno na úrovni elektronické pošty a procházení webů. Vzhledem k neustálému nárůstu počtu ransomwaru i možných dopadů přistupuje společnost Trend Micro k ochraně svých zákazníků před tímto typem hrozby komplexně a v rámci svého portfolia nabízí následující řešení a služby. (TZ)

  • Ransomware Readiness Assessment usnadňuje firmám všech velikostí pochopit jejich slabá místa v zabezpečení a nabízí konkrétní kroky, které mohou podniknout pro zlepšení stavu.
  • Ransomware Removal Tools jsou nástroje, které pomáhají firmám i běžným uživatelům s odstraněním ransomwaru a záchranou jejich dat.
  • Product Enhancements zdokonaluje ochranu proti ransomwaru ve čtyřech klíčových vrstvách bezpečnosti a umožňuje odhalení hrozby tohoto typu napříč celou podnikovou informační architekturou.

 

Korporátní řešení pro boj s ransomwarem

V případě boje proti ransomwaru neexistuje žádné zázračné jednoduché řešení – ochrana vyžaduje holistický  přístup a společnost Trend Micro proto svými produkty pokrývá čtyři následující klíčové vrstvy:

    • Elektronická pošta: Trend Micro umožňuje ve srovnání s tradičními poštovními bránami mnohem podrobnější dohled, a to jak v případě klasických řešení elektronické pošty provozovaných v režimu on-premise, tak i v případě cloudových služeb, jako je například Microsoft Office 365. Řešení blokuje cílené phishingové zprávy, přílohy i webové adresy, které mohou vést k nákaze ransomwarem. Trend Micro tak pokrývá všechny nejčastější způsoby, jakými může ransomware do organizace proniknout.
    • Koncové body: na úrovni koncových bodů se mohou řešení značky Trend Micro pochlubit širokou škálou možností a vlastností ochrany nové generace. Mezi tyto pokročilé funkce pro odhalování a blokování ransomwaru patří například ošetření nevyřešených zranitelností, řízení aplikací i behaviorální monitoring. Firmy tak mohou včas zjistit podezřelé chování – jako je šifrování většího počtu souborů – a okamžitě činnost ransomwaru zastavit a nakažený koncový bod izolovat.

 

  • Sítě: Trend Micro neustále monitoruje podnikovou síť a využívá přitom pokročilé detekční mechanismy včetně sandboxingu. Pod kontrolou je veškerý síťový přenos na všech portech a bez ohledu na použitý protokol tak řešení společnosti Trend Micro umožňují zabránit ransomwaru v infiltraci i šíření.

 

  • Servery: Trend Micro detekuje podezřelé aktivity a zajišťuje jak prevenci před zneužitím známých softwarových zranitelností, tak i odhalení aktivit ransomwaru spojených s pokusy napadnout další servery. Tato ochrana je zákazníkům k dispozici bez ohledu na to, zda jde o fyzické či virtuální servery nebo o servery v prostředí cloudu.

Trend Micro nabízí dokonalejší přehled o tom, jak ransomware na organizaci útočí – hrozby tohoto typu identifikuje na všech úrovních a bez ohledu na jejich původ. Tento komplexní přístup umožňuje rychlé odhalení a vyřešení i nových variant ransomwaru. Frimy se tak mohou účinněji bránit novým formám škodlivého softwaru.

Ochrana před ransomwarem určená malým firmám

Ransomware je hrozbou pro všechny typy společností a Trend Micro má proto ve svém portfoliu cloudové řešení speciálně určené i pro malé firmy – Worry-Free Services Advanced – které nabízí následující možnosti ochrany:

  • Ochrana elektronické pošty: Trend Micro detekuje a blokuje škodlivé e-maily, přílohy i  webové adresy. Vedle skenování přítomnosti malwaru k tomu využívá i průběžné analýzy vyhodnocující jak případné rizikové weby, tak i chování škodlivého softwaru.
  • Ochrana koncového bodu: Trend Micro využívá pokročilé techniky včetně behaviorálního monitoringu a umožňuje tak včasné odhalení a zablokování aktivit spojených s ransomwarem, jako je například šifrování velkého množství souborů.

Díky Worry-Free Services Advanced mohou malé firmy získat snadno použitelnou a výkonnou ochranu vyžadující minimální každodenní správu.

Jak chránit před ransomwarem běžné uživatele?

Společnost Trend Micro běžné uživatele upozorňuje, že ransomware se do počítačů dostává prostřednictvím napadených webů, nevyžádaných emailů nebo jiného malwaru, a snadno si může z jejich soukromých souborů a fotografií udělat opravdové rukojmí. Zákazníci využívající řešení Trend Micro Security 10 jsou ovšem proti ransomwaru chráněni. A společnost Trend Micro pomáhá i uživatelům, kteří mají obavu, že již na svém počítači ransomware mají.

O společnosti Trend Micro

Trend Micro Incorporated je celosvětový lídr v oblasti řešení internetové bezpečnosti, který pomáhá zajišťovat bezpečnou výměnu digitálních informací. Inovativní řešení značky Trend Micro poskytují koncovým uživatelům, podnikům a státním institucím vícevrstvou ochranu data center, cloudového prostředí, sítí a koncových bodů. Všechny produkty spolu bezproblémově kooperují, sdílejí informace o bezpečnostních hrozbách a poskytují komplexní ochranu s jednotným přehledem a správou a zajišťují lepší a rychlejší ochranu. S více než 5000 zaměstnanci ve více než 50 zemích světa a nejmodernější bezpečnostní infrastrukturou umožňuje společnost Trend Micro zajistit firmám bezpečnou cestu ke cloudu. Více informací naleznete na www.trendmicro.com.