Nové klešťové měřiče unikajícího proudu Fluke 368 FC a 369 FC snižují dobu prostojů

Unikající proud může způsobit zbytečné prostoje a přerušované vypínání jištěných obvodů, takže jeho měření je důležitou součástí programu preventivní údržby. Nové klešťové měřiče unikajícího proudu Fluke® 368 FC a 369 FC pomáhají průmyslovým elektrikářům a technikům údržby identifikovat a provádět odečty unikajícího proudu, a pomoci tak předcházet problémům dříve, než nastane vypnutí kritických výrobních zařízení. (TZ)

Odolné klešťové měřiče mají čelisti s velkým průměrem (40 mm model 368; 61 mm model 369) pro práci se silnými vodiči. Upínací čelisti jsou plně stíněné a navržené tak, aby přesně zachytily i velmi malý signály unikajícího proud (nízký jako 10 μA) a minimalizovaly vnější elektromagnetické rušení. True-rms měřiče jsou navrženy tak, aby přesně změřily komplexní škálu signálů, s nejjemnějším rozlišením 1 μA až po horní rozsah měření 60 ampérů.

Klešťové měřiče mají bezpečnostní hodnocení CAT III 600, v přední části pracovní LED světlo pro použití v tmavých elektroinstalačních skříních, protokolování do interní paměti až 65 000 měřicích bodů, podsvícený displej s auto-off funkcí a automatické vypínání k prodloužení životnosti baterie,

Model 368 FC nabízí také podporou bezdrátového připojení prostřednictvím systému Fluke Connect. Přístroj 368 FC, jako součást Fluke Connect®, největšího ekosystému s více než 40 bezdrátovými měřicími přístroji, umožňuje sledovat změny unikajícího proudu v průběhu času, a tím pomáhá odhalit potenciální problémy dříve, než způsobí poruchu.

Pro více informací o klešťových měřičích unikajícího proudu Fluke 368 a naleznete na adrese: www.fluke.cz

O společnosti Fluke

Společnost Fluke, založená v roce 1948, je významný světový výrobce kompaktních profesionálních elektronických měřicích přístrojů. Zákazníky společnosti Fluke jsou technici, konstruktéři, elektrikáři a metrologové, kteří instalují, vyhledávají poruchy a spravují průmyslové elektrické a elektronické vybavení nebo kalibrační procesy.

Fluke je registrovaná obchodní známka společnosti Fluke ve Spojených státech amerických a dalších zemích. Uvedené názvy existujících společností a produktů mohou být ochrannými známkami příslušných vlastníků. Další informace naleznete na webu společnosti Fluke.

Sledujte společnost Fluke na síti Facebook (www.facebook.com/flukeczsk).