ABB na Mezinárodním strojírenském veletrhu představuje nové technologie, které otevírají potenciál továrny budoucnosti

Praha, Česká republika, 3. října 2016 – Spolupráce lidí a robotů a všudypřítomný trend digitalizace mění podobu výroby od samého základu. Jako odpověď na tyto trendy představí společnost ABB na letošním Mezinárodním strojírenském veletrhu (MSV 2016) základní stavební prvky továrny budoucnosti. (TZ)

Mezinárodní strojírenský veletrh je považován za nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě. Letošní ročník se koná na brněnském výstavišti od 3. do 7. října a společnost ABB na něm uvádí inovativní robotická řešení, jež pomáhají výrobcům využívat výhod internetu věcí, služeb a lidí (IoTSP). Tento koncept zvyšuje produktivitu, flexibilitu a efektivnost v celém výrobním hodnotovém řetězci.

V době, kdy se výroba přesunuje od velkovýroby k hromadné individualizaci a schopnosti pružně a efektivně reagovat na změny, nabývá přizpůsobování výroby na významu zcela zásadním způsobem. Tato proměna vyžaduje lepší spolupráci mezi lidmi a roboty, mezi jednotlivými automatizovanými oblastmi výroby a dokonce i mezi celými výrobními závody. Vedle spolupráce je dalším charakteristickým rysem továrny budoucnosti digitalizace. Ta umožňuje využívat informace ke kvalitnějšímu rozhodování a řízení aktivit, od konstrukce a uvedení do provozu, přes provoz až po údržbu.

Velice nás těší, že na MSV 2016 můžeme vystavovat. Není pochyb o tom, že spolupráce a internet věcí, služeb a lidí jsou klíčová témata českého průmyslu,“ uvedla Tanja Vainio, generální ředitelka ABB České republika. „V souladu se strategií ABB Next Level pomáhá ABB Robotika zákazníkům řídit přechod k továrně budoucnosti a zároveň budovat konkurenční výhodu založenou na efektivnosti, spolehlivosti a pohotové reakci na požadavky trhu.“

Nová řešení pro spolupráci, jako je SafeMove2, nejnovější generace bezpečnostně certifikovaného systému pro monitorování robotů, umožňují lidem a robotům bezpečně a úzce spolupracovat v nejrůznějších aplikacích při zachování produktivity. Vedle SafeMove2 se představí na MSV 2016 i spolupracující robot  YuMi® v interaktivních verzích spolupráce s návštěvníky veletrhu.

ABB na MSV 2016 rovněž představuje svou platformu Connected Services – soubor služeb pro roboty, který dokáže předejít až 25 % poruch a zkrátit reakční dobu a urychlit řešení problémů až o 60 %. Connected Services navazují na služby Remote Services pro roboty, které ABB zavedla téměř před 10 lety. Platforma Connected Services využívá výhod současného připojení více než 5000 robotů do systému IoTSP.

Řadu řešení pro spolupráci a digitalizaci, které pomohou uvést IoTSP do života, včetně dalších novinek a exponátů, představí společnost ABB na MSV 2016 od 3. do 7. října ve stánku č. 16 v pavilonu G2.

ABB Robotika

ABB Robotika je předním dodavatelem průmyslových robotů. Mimo jiné dodává softwarová řešení pro roboty, aplikace a periferie, periferní zařízení, modulární výrobní buňky a dále služby v oblasti svařování, manipulace, lakování, paletizace a obsluhy strojů. Ke klíčovým trhům patří automobilový průmysl, výroba plastů, obrábění, slévárenství, elektronika, farmaceutický a potravinářský průmysl. Silná orientace na ucelená řešení pomáhá výrobcům zvýšit produktivitu, kvalitu výroby a bezpečnost práce. ABB již po celém světě instalovala více než 300 000 robotů.

Všechny výrobky ABB Robotika jsou plně podporované celosvětovými prodejními a servisními organizacemi ABB Robotika v 53 státech ve více než 100 lokalitách.

www.abb.cz/robotika

Další informace o účasti ABB na Mezinárodním strojírenském veletrhu získáte zde.