Canon uvádí nové série černobílých tiskáren i-SENSYS MF230 a i-SENSYS MF240 s širokou konektivitou určené pro optimalizaci tisku v malých kancelářích

PRAHA, 3. října 2016 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes představila šest nových černobílých multifunkčních tiskáren určených pro malé kanceláře. Součástí nejnovějších modelových sérií i-SENSYS MF230 a MF240 jsou tiskárny i-SENSYS MF231, MF232w, MF237w, MF244dw, MF247dw a MF249dw a Canon je navrhl s cílem nabídnout zařízení, která si poradí s požadavky domácích uživatelů, pracovních skupin i malých firem. Uváděné tiskárny proto přichází s širokou škálou nových vlastností a funkcí, které zvyšují flexibilitu, zlepšují energetickou účinnost a umožňují snadnou integraci do již existujících dokumentových workflow. (TZ)

Špičková kancelářská produktivita

Nová kompaktní zařízení typu „vše v jednom“ jsou následníky modelů z oceňovaných sérií i-SENSYS MF210 a i-SENSYS MF220. Nejnovější přírůstky do tiskového portfolia společnosti Canon přináší celou řadu nových funkcí, které umožňují optimalizovat provoz v malých kancelářích. Canon i-SENSYS MF230 a i-SENSYS MF240 v sobě spojují rychlý černobílý tisk (až 23 stran za minutu u MF230 a až 27 stran za minutu u MF240) s velkokapacitním podavačem až na 250 listů a mohou nabídnout vysoce kvalitní  výstupy pro naplnění široké škály firemních požadavků. Součástí nových modelů je i technologie Quick First-Print, která umožňuje okamžité zahájení tisku. Canon i-SENSYS MF240 navíc podporuje oboustranný tisk a ještě více tak zvyšuje celkovou efektivitu kanceláří.

Jednoduše flexibilní

Firmy mohou ke všem činnostem souvisejícím s novými zařízeními – od každodenního tisku přes kopírování a skenování až po faxování – využívat tablety, notebooky i klasické osobní počítače. Za takto širokou použitelností stojí podpora bezdrátové komunikace pro technologie, jako je Mopria (operační systém Android), Apple AirPrint, Google Cloud Print nebo aplikace Canon PRINT Business. Modely ze sérií i-SENSYS MF230 a MF240 se mohou pochlubit i vylepšenou Wi-Fi konektivitou, která umožňuje připojení k tiskárně z chytrých telefonů* nebo prostřednictvím stávající síťové infrastruktury – využívání multifunkčního zařízení je tak opravdu velmi snadné a pohodlné. Standardní součástí dodávky všech zařízení z modelových sérií i-SENSYS MF230 a MF240 je také aplikace  MF Scan Utility, která umožňuje digitalizaci do PDF formátu podporujícího vyhledávání, připojení skenů k elektronické poště nebo přímé skenování do vybraných cloudových služeb. Canon i-SENSYS MF247dw a MF249dw navíc skvěle drží krok s tempem rozvoje moderních pracovišť a umožnují skenovat a zasílat elektronickou podobu dokumentů přímo z multifunkční tiskárny, tedy bez nutnosti využívat osobní počítač.

Naprosto bezproblémový tisk i skenování

Společnost Canon navrhla modelové série i-SENSYS MF230 a MF240 s cílem umožnit optimální vzdálenou správu. Zaměstnanci i síťoví administrátoři mají nyní k dispozici mobilní vzdálené uživatelské rozhraní RUI (Remote User Interface), které je v podobě bezpečného webového rozhraní dostupné jak z chytrých telefonů a tabletů, tak i z osobního počítače*. Rozhraní RUI umožňuje vzdálený přístup k provozním údajům tiskárny i změnu síťových nastavení nebo adresáře a kontrolu úrovně toneru. Díky tomuto rozhraní tak mohou firmy těžit z výhod centrálně spravovaného řešení. Tiskárny ze sérií i-SENSYS MF230 a MF240 jsou navíc kompatibilní s širokou škálou průmyslových bezpečnostních standardů a umožňují tedy snadnou integraci do již existujících kancelářských prostředí.

Omezení plýtvání energií

Firmy dnes stále častěji prosazují etické pracovní postupy a modelové série i-SENSYS MF230 a MF240 skvěle podporují principy udržitelného rozvoje. Nové tiskárny umožní zákazníkům udržet uhlíkovou stopu na minimu – disponují například úspornými režimy, které pomohou se snížením celkové spotřeby elektrické energie. Součástí nejnovějších zařízení je i zcela nová technologie značky Canon „ECO report“, která umožňuje v reálném čase analyzovat spotřebu papíru i energie a nabídnout tipy pro efektivnější využití zdrojů.  Firmy určitě ocení i možnost náhledu na faxovaný dokument – uživatelé modelů i-SENSYS MF237w, MF247dw a MF249dw mohou díky této funkci zkontrolovat a smazat prostřednictvím rozhraní RUI jakoukoli faxovou úlohu.

Výhodou sérií i-SENSYS MF230 a MF240 je také podpora automatického vypnutí, pohotovostní režim i vstřícnost k životnímu prostředí – zákazníci se mohou zapojit do oceňovaného recyklačního programu společnosti Canon a využít tak všech výhod recyklace tonerových kazet typu „vše v jednom“. Výměna kazet v zařízení je navíc velmi snadná a bez problémů ji zvládnou i běžní zaměstnanci. Nové tiskárny tak nabízí nejen pohodlný tisk a špičkovou kvalitu černobílých výstupů, ale také podstatné snížení nákladů spojených se správou zařízení.

„Nové modelové série i-SENSYS MF230 a MF240 jsme navrhli jako nákladově efektivní a bezproblémové řešení pro malé firmy, které chtějí zvýšit svoji flexibilitu bez negativního dopadu na uhlíkovou stopu,“ říká Anil Jagpal, European Marketing Manager ve společnosti Canon Europe. „Nejnovější tiskárny jsou kombinací elegantního kompaktního designu, technologie pro vzdálený tisk, naší zcela nové zprávy o ekologické udržitelnosti a recyklačního programu. Díky spojení těchto vlastností mohou firmy nová zařízení snadno integrovat do svých stávajících workflow a maximalizovat svoji efektivitu i kvalitu tiskových výstupů.“

Tiskárny ze sérií i-SENSYS MF230 a MF240 budou v prodeji na všech obchodních místech společnosti Canon a u vybraných evropských distributorů od listopadu letošního roku.

Klíčové vlastnosti:

  • Černobílá tiskárna typu „vše v jednom“ s podporou Wi-Fi a mobilních technologií
  • Rychlý černobílý tisk – až 27 stran za minutu
  • Snadná údržba díky tonerovým kazetám typu „vše v jednom“
  • Nižší spotřeba energie pro podporu udržitelného rozvoje
  • Dotykový displej**

– KONEC –

Doplňující poznámky:

*Model MF231 nepodporuje Wi-Fi ani nedisponuje rozhraním Remote User Interface

** Pouze modely i-SENSYS MF237w, MF247dw a MF249dw

 

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.