Nový zpravodajský portál, který spustí mediální dům CNC, ponese název INFO.CZ, jeho šéfredaktorem se stane Michal Půr

Název INFO.CZ má jednoznačný a mezinárodní charakter, odkazuje na své hlavní poslání – přinášet to nejdůležitější pro uživatele. Mediální dům CNC měl tuto doménu připravenou pro vznik nadstavbového zpravodajského webu již více než rok. (TZ)

V čele INFO.CZ stane od začátku listopadu Michal Půr, který má v oblasti zpravodajství letité zkušenosti. Působil jako externí komentátor slovenského ekonomického týdeníku Trend, v letech 2006–2011 jako zpravodaj ČTK v Bruselu, v letech 2011– 2013 vedl zahraniční, ekonomickou a posléze i centrální redakci ČTK. V týdeníku EURO zastával od července 2014 pozici šéfredaktora a od února 2016 ředitele ekonomické divize.

„ Michal Půr má pro nás skvělou kvalifikaci danou nejen profesními zkušenostmi, ale i zralostí své osobnosti, která je pro takto významný zpravodajský portál zárukou kvality a naplnění cíle, který celý projekt má. Cílem INFO.CZ není rozšiřování informačního smogu. Zpravodajských a informačních webů vzniká na českém mediálním trhu stále více (viz i poslední týdny). Cílem INFO.CZ je pomoci uživatelům se v tomto současném informačním smogu vyznat, vidět mezi ostatními informacemi ty podstatné, soustředit se na důležité,“ říká generální ředitelka CNC Libuše Šmuclerová.

CZECH NEWS CENTER a. s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,5 miliónu čtenářů tisku a téměř 4,5 miliónu návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC. Časopisy Reflex, Svět motorů a ABC získaly ocenění v soutěži Časopis roku 2015.

Mezi další úspěšné projekty patří BLESK mobil – nejsilnější virtuální operátor v zemi, BLESK peněženka – první dobíjecí platební karta v ČR, a BLESK energie – úsporný dodavatel plynu a elektřiny. Pod společností působí také tiskárny s názvem CZECH PRINT CENTER a.s.