Canon poprvé oceněn za své výsledky v oblasti ochrany klimatu známkou „A“ od neziskové organizace CDP

PRAHA, 27. října 2016 – Společnost Canon byla oceněna za své snahy v boji proti změně klimatu mezinárodní neziskovou organizací CDP, která sídlí ve Velké Británii. Canon byl poprvé zařazen na seznam „Climate A List“. (TZ)

Organizace DCP hodnotí od roku 2003 velké společnosti po celém světě a jejich úsilí v boji proti klimatickým změnám. Hodnocení jsou založena na informacích z odpovědí na otázky, které jsou zasílány firmám ohledně podnikatelských rizik a příležitostí spojených s emisemi skleníkových plynů a klimatickými změnami. V roce 2016 bylo posouzeno přibližně 6 tisíc podniků, z toho 500 japonských. Společnosti jsou hodnoceny na stupnici od A po F, kde A je nejvyšší hodnocení a Canon se stal jednou ze 193 společností na světě, které jej získaly.

Společnost Canon představila v roce 2008 svoji ekologickou vizi Action for Green, v jejímž rámci stanovila cíl každoročního snižování emisí CO2 u životního cyklu každého výrobku o 3 %. Toho dosahuje například prostřednictvím energeticky úsporných aktivit ve výrobních závodech, sníženou spotřebou energií během používání výrobků, repasováním, opětovným využíváním částí výrobků a recyklací spotřebního zboží. Výsledkem bylo v roce 2015 snížení emisí CO2 na produkt na přibližně 30 % hodnoty z roku 2008 – podařilo se tak úspěšně dosáhnout průměrného snížení o přibližně 5 % za rok.

Ekologická vize Action for Green si klade za cíl vytvořit společnost, která podporuje jak obohacený životní styl, tak i globální životní prostředí, a to skrze technologické inovace a vylepšenou efektivitu managementu. V průběhu celého životního cyklu produktu – výroba, používání, recyklace – Canon nadále pokračuje v rozšiřování aktivit se svými zákazníky a obchodními partnery při snižování zatížení životního prostředí s ohledem na tuto ekologickou vizi.

– KONEC –

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.