Společnost Veeam uvádí nejškálovatelnější platformu Availability Suite ve své historii. Je předzvěstí nové éry velkých podniků

BAAR, Švýcarsko, 16. listopadu 2016: Veeam® Software, inovativní poskytovatel Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), dnes oznámil, že nejnovější Veeam Availability Suite verze 9.5, jež byla vytvořena za účelem podpory velkých podniků a nepřetržitého podnikového řízení v době adaptace na technologie cloudu a virtualizace, je k dispozici zákazníkům z celého světa. (TZ)

Nejnovější verze vlajkové lodi společnosti Veeam je nedílnou součástí platformy Veeam Availability Platform for the Hybrid Cloud a zavádí novou éru škálovatelnosti i výkonu v podnikovém prostředí. Verze 9.5 se navíc může pochlubit více než 175 novými vlastnostmi. Všechny novinky jsou speciálně navržené k zajištění vyšší agility i flexibility, a to prostřednictvím zajištění dostupnosti v režimu 24/7/365 pro všechny systémy a aplikace bez ohledu na jejich provozní prostředí – od tradičních on-premise až po cloudy.  Více než 60 000 zákazníků se přihlásilo k přednostnímu odběru informací o nových funkcích a vylepšeních verze 9.5, což ilustruje nejen razantní navýšení IT investic do moderních uložišť, hyper-konvergovaných systémů a hybridního cloudu, ale také potřebu neustálé dostupnosti těchto technologií.

Podle nedávného průzkumu analytické firmy IDC nemohou přístupy k ochraně dat navržené pro tradiční klient/server prostředí již nadále splňovat dynamické požadavky vyvíjejících se obchodních modelů založených na virtuálních technologiích a cloudech. S průměrnou cenou prostojů v případě typického podniku ve výši 100 000 amerických dolarů za hodinu firmy aktivně hledají řešení dostupnosti, které jim opravdu umožní vylepšit hodnoty času a bodu obnovy (RTPO, recovery time objective a recovery point objective) a zajistí tak lepší efektivitu i větší agilitu a spolehlivost napříč celou organizací.

„Platforma Veeam Availability Suite byla vždy synonymem průkopnických inovací. A spolu s tím, jak podniky stále více přechází do éry upřednostňující virtualizaci a cloudy, stává se náš přístup k zajištění dostupnosti v režimu 24/7/365 nositelem standardů,“ uvedl Peter McKay, prezident a COO společnosti Veeam. „Vzhledem k tomu, že objem dat i počet systémů provozovaných v cloudu neustále roste exponenciálním tempem, jsem velmi hrdý, že s řešením Veeam Availability Suite verze 9.5 opravdu velmi výrazně zvyšujeme škálovatelnost podnikových informačních architektur a umožňujeme chránit desítky tisíc virtuálních strojů a petabajty dat.“

Analytická firma IDC dále uvedla, že ve srovnání s konkurencí umožňují technologie Veeam pokrýt více systémů, pracovat s přísnějšími parametry SLA pro větší skupiny systémů a také tyto požadavky častěji naplňovat. Ve skutečnosti téměř 90 procent zákazníků dosáhlo díky řešením značky Veeam podstatně nižší hodnoty klíčových ukazatelů RTO i RPO, než na jaké byli zvyklí v případě dříve využívaných konkurenčních produktů. Navíc po přechodu k technologiím společnosti Veeam uvádí třikrát více respondentů, že u jejich zálohovacích úloh nedošlo oproti dřívějším zkušenostem k žádnému selhání. Díky špičkovému výkonu a spolehlivosti technologií značky Veeam, a nyní také výkonným vylepšením přinášejícím podstatně lepší škálovatelnost, je Veeam Availability Suite verze 9.5 ideální platformou k zajištění řešení dostupnosti pro velké podniky.

Mezi inovace řešení Veeam Availability Suite verze 9.5 patří:

  • NOVINKA Lepší škálovatelnost podnikové informační architektury – exponenciální nárůst objemu dat a poskytovaných IT služeb nutí firmy všech velikostí přehodnotit svoji strategii zajištění dostupnosti. Díky několika novým vylepšením pro podnikové zákazníky mohou nyní technologie značky Veeam pomoci firmám s tím, aby svá prostředí škálovaly účinněji a efektivněji. Bez ohledu na svoji velikost tak mohou organizace chránit desítky tisíc virtuálních strojů i petabajty dat.
  • Poprvé v daném oboru je možná úplná integrace s nejnovějšími technologiemi společnosti Microsoft pro datová centra, jako jsou Windows Server 2016, Microsoft Hyper-V 2016, Nano Server a Storage Spaces Direct. Firmy tak mohou prostřednictvím této novinky modernizovat svoji privátní cloudovou platformu i podnikové aplikace.
  • NOVINKA Pokročilá integrace se souborovým systémem ReFS, která umožňuje vyšší výkon a efektivní využití kapacit pro rozsáhlé datové soubory při současném zajištění vysoké míry pružnosti pro zálohování dat i ochrany nejdůležitějších podnikových aplikací.
  • NOVINKA Přímá obnova záloh – vytvořených pomocí technologií Veeam – do služby Microsoft Azure umožňuje strategiím preferujícím cloudová prostředí optimalizovat využití zdrojů a minimalizovat související náklady. Díky tomuto novému řešení mohou podniky své virtuální stroje s tradičně licencovanými systémy Windows a Linux, fyzické servery i koncové body obnovit nebo přenést právě do prostředí Microsoft Azure.
  • Veeam zajišťuje dostupnost pro velké podniky prostřednictvím integrace s podnikovými úložnými řešeními značek HPE, NetApp a EMC a ve Veeam Availability Suite verze 9.5 tuto integraci rozšiřuje i o podporu řešení Nimble Storage.
  • Díky NOVÉMU Veeam ONE 9.5 (je součástí platformy Veeam Availability Suite) mají podniky i poskytovatelé služeb k dispozici pokročilé sestavy pro vyúčtování jak virtuálních, tak i záložních infrastruktur. Tyto přehledy jim usnadňují vyčíslit náklady na výpočetní i úložné zdroje v rámci organizace nebo poskytovaných služeb a přenést je na konkrétní oddělení nebo zákazníky podle reálného využití.

Platforma Veeam Availability Suite verze 9.5 je již všeobecně dostupná. Pro více informací nebo nalezení partnera z programu ProPartner prosím navštivte www.veeam.com/cz.  

Společnost Veeam také nedávno oznámila konání přední světové konference zaměřené na problematiku zajištění dostupnosti v prostředí hybridních cloudů – VeeamON 2017. Tato konference proběhne ve dnech 16. až 18. května 2017 v americkém New Orleans a zájemci o zažití světa dostupnosti se mohou registrovat již nyní.  Více informací najdete na https://www.veeam.com/veeamon.

O Veeam Software

Veeam® rozpoznává nové výzvy, kterým společnosti po celém světě čelí při zajištění Always-On Enterprise™ – obchodní činnosti, jež musí být k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 365 dní v roce. K řešení tohoto se Veeam stal průkopníkem nového trhu Řešení dostupnosti pro velké podniky (Availability for the Always-On Enterprise™), aby pomohl organizacím dosáhnout cílů času obnovy a bodu obnovy (RTPO™) nižších než 15 minut pro všechny aplikace a data. Toho dosahuje prostřednictvím zásadně nového typu řešení, které poskytuje vysokorychlostní obnovení, zamezení ztrátě dat, ověřenou obnovitelnost, zmírnění rizik a kompletní transparentnost. Řešení Veeam Availability Suite™, jež obsahuje Veeam Backup & Replication™, využívá virtualizační, ukládací a cloudové technologie, které umožňují moderním datovým centrum šetřit organizacím čas, zmírnit rizika a výrazně snižovat investiční a provozní náklady, při stále podpoře stávajících a budoucích cílů zákazníků Veeam.

Veeam byl založen v roce 2006 a v současné době má po celém světě 43 000 ProPartnerů a více než 216 500 zákazníků. Globální centrála společnosti se nachází v Baaru ve Švýcarsku, další pobočky má společnost Veeam po celém světě. Pro více informací navštivte www.veeam.com.

###