Společnost QNAP vydala čtyřjádrový NAS TS-531X se dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+, podporou šifrování a virtualizací kontejnerů

Taipei, Tchaj-wan, 18. listopadu 2016 – Společnost QNAP Systems, Inc., oznámila vydání systému TS-531X – výkonného 5 pozicového podnikového NAS vybaveného dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+. Jde o nákladově efektivní řešení NAS s konektivitou 10 GbE. TS-531X je přizpůsobivý NAS uspokojující požadavky malých a středních firem na konektivitu sítí 10GbE, virtualizaci kontejnerů a rozšiřování úložišť. Novinka nabízí Container Station a uživatelům tak umožňuje rychle vyvíjet a implementovat aplikace pro IoT (Internet of Things). Rovněž podporuje VJBOD (Virtual JBOD), ekonomickou metodu rozšiřování kapacity jiných QNAP NAS pomocí nevyužitého úložného prostoru. (TZ)

TS-531X je dodáván se čtyřjádrovým procesorem Annapurna Labs Alpine AL-341 1,4 GHz od Amazon a používá 2 GB / 8 GB DDR3 RAM (rozšířitelné na 16 GB). TS-531X, který nabízí dva porty sítě 1 GbE, dva integrované porty sítě 10GbE SFP+ a porty SATA 6Gb/s pro HDD a SSD, může dosahovat datové propustnosti až 1723 MB/s. Model také nabízí hardwarově akcelerované šifrovaní a podporu SSD cache, čímž zajišťuje bezpečnost, aniž by omezil výkon.

“Se svými dvěma integrovanými porty sítě 10GbE SFP+ je TS-531X dokonalým řešením pro aplikace vyžadující široké přenosové pásmo, jako například vysokorychlostní přenos souborů a online editace a ukládání videí,” řekl produktový manažer QNAP Jason Hsu. “TS-531X je také navržen pro umístění podnikových a virtualizačních aplikací, takže je ideální volbou pro malé a střední podniky poohlížející se po nákladově efektivním a vysoce výkonném NAS řešení.”

TS-531X je bezpečné soukromé cloudové řešení pro SMB segment. Podporuje sdílení souborů napříč platformami pro systémy Windows, Mac, a Linux/UNIX, takže slouží jako užitečné centralizované úložiště. Pro zlepšení efektivity nastavování práv jsou podporovány Windows AD, adresářové služby LDAP a Windows ACL. Do aplikace Hybrid Backup Sync jsou integrovány také funkce zálohování, obnovení a synchronizace (prostřednictvím RTRR, Rsync, FTP nebo CIFS/SMB), což uživatelům umožňuje účinně synchronizovat své úlohy zálohování na jiné QNAP NAS, na vzdálené servery a na úložiště v cloudovém prostředí.

TS-531X poskytuje širokou škálu vynikajících aplikací k vylepšení produktivity. Container Station přináší pokročilé virtualizační technologie a poskytuje kontejnery QIoT k přeměně TS-531X na soukromou platformu IoT cloud pro rychlý vývoj zásobníků IoT. Komerční fulltextový vyhledávací nástroj Qsirch od QNAP umožňuje rychlé vyhledávání souborů a podporuje prohledávání mailových zpráv ve formátu .eml uložených na NAS. Poskytuje také doplněk Qsirch Helper (pro Google Chrome a Mozilla Firefox), takže uživatelům umožňuje vyhledávat soubory na jejich TS-531X při používání Google Search. QmailAgent uživatelům umožňuje centrálně spravovat více e-mailových účtů z populárních e-mailových služeb a serverů IMAP. Qcontactz umožňuje informace kontaktů centralizovat, takže poskytuje vyšší organizovanost podnikových síťových prostředků.


TS-531X je snadno rozšiřovatelný, aby vyhověl požadavkům na narůstající objem dat. Pro maximalizaci úložného prostoru mohou uživatelé k TS-531X připojit až dvě rozšiřující jednotky (UX-800P nebo UX-500P). Díky podpoře VJBOD (Virtual JBOD) mohou uživatelé posílit vysokokapacitní TS-531X za účelem rozšíření úložného prostoru jiných QNAP NAS a vytvářet virtuální seznamy úložišť a svazky na virtuálních discích k provozování služeb na NAS.

Klíčové specifikace

  • TS-531X-2G: 2GB DDR3 RAM (2GB x1)
  • TS-531X-8G: 8GB DDR3 RAM (8GB x1)

Čtyřjádrový procesor Annapurna Labs Alpine AL-314 1,4 GHz; hardwarově akcelerované šifrování; 2 GB / 8 GB paměti DDR3 SODIMM RAM (rozšířitelná na 16GB); za provozu vyměnitelné disky 2,5”/3,5” SATA 6 Gbps HDD nebo SSD; 2 porty sítě 10 Gigabit SFP+, 2 porty sítě Gigabit RJ45; 1 slot PCIe Gen2 (x2); 3 porty USB 3.0


Dostupnost

Nový NAS TS-531X je nyní k dispozici. Další podrobnosti o řešeních QNAP NAS a další informace o tom, kde nakupovat, navštivte prosím www.qnap.com.

O společnosti QNAP

Společnost QNAP Systems, Inc. se zaměřuje na dodávání ucelených nabídek se síťovými úložišti (NAS) a sítovými rekordéry videa nejvyšší kvality s jednoduchým použitím, robustním provozem, velkou úložní kapacitou a vysokou spolehlivostí. Společnost QNAP spojuje technologie a design, aby přinesla kvalitní výrobky, které efektivně pomáhají podnikům se sdílením souborů, virtualizací aplikací, správou úložiště a hlídáním v podnikovém prostředí a zároveň obohatila uživatele nabídkou zábavního multimediálního centra.