Nezávislé testy oceňují špičkovou kvalitu zvuku u zařízení Polycom

Společnost Polycom® vždy stála na na špici technologických inovaci ve svém oboru. Vlastní již více než 800 patentů a mnoho jejích původně proprietárních technologií se posléze stalo základem pro široce využívané mezinárodními standardy. (TZ)

Důležitou součástí řešení pro audiovizuální komunikaci je i špičková kvalita zvuku bez zkreslení, ozvěn a rušivých zvuků okolí. Základem vysoce kvalitní hlasové komunikace produktů Polycom® je osvědčená technologie Polycom® Voice HD™, která nabízí excelentní kvalitu zvuku v rozsahu 160 Hz až 22000 Hz. Uživatelský komfort zvyšují i další pokročilé technologie, jejichž primárním cílem je omezit rušivé zvuky okolí.

První z nich se nazývá Polycom® NoiseBlock™ a jejím cílem je automaticky eliminovat obvyklé nevítané zvuky, jako je například psaní na klávesnici, posouvání papírů nebo rozbalování  sáčků s potravinami. V zásadě jsou tak potlačovány všechny rušivé zvuky mimo lidského hlasu. Tato technologie nalezne uplatnění jak u desktopových systémů, tak i v konferenčních místnostech.

Další sofistikovaná technologie s názvem Polycom® Acoustic Fence™ využívá pole standardních Polycom® mikrofonů, pomocí kterého vytvoří okolo účastníků jednání virtuální akustický plot, který dokáže efektivně potlačovat rušivé zvuky z okolí. Jedná se především o hlasy těch osob, které se konferenčního spojení neúčastní. Toto řešení je obzvláště užitečné tam, kde není k dispozici vyhrazená místnost a konferenční spojení proto probíhá například ve sdílených kancelářských prostorech typu open space.

Obě tyto technologie byly v závěru minulého roku podrobeny nezávislým testům renomovanou společností Wainhouse Research. V průběhu testů bylo prakticky prokázáno, že Polycom® NoiseBlock™ i Polycom® Acoustic Fence™ dokážou efektivně plnit deklarované funkce a výrazně tak zkvalitňují úroveň hlasové komunikace. Přestože ani nejlepší technologie nedokážou zázraky v akusticky silně zarušeném prostředí, může jejich využití představovat rozdíl mezi úspěšným a neúspěšným konferenčním spojením.

Kompletní výsledky testů jsou k dispozici v tomto dokumentu

http://www.polycom.com/content/dam/polycom/common/documents/analyst-reports/wainhouse-evaluation-of-polycom-noise-reduction-features-enus.pdf

Více informací o komunikačních řešeních Polycom® můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/polycom

Společnost Gesto Communications se v rámci portfolia Polycom® zaměřuje zejména na videokonferenční řešení. Pro oblast videokonference je také platným Polycom® GOLD certifikovaným partnerem. V rámci přidaných služeb pak Gesto Communications jako distributor zajišťuje také technickou i poradenskou podporu prodejcům, prodejní know-how z oblasti unifikovaných podnikových řešení Polycom®. Dále pomáhá při návrhu, implementaci i správě konferenčních řešení u koncových zákazníků.