Berlínská filharmonie bude mít 4K technologie od Panasonicu

Společnost Panasonic podepsala konečnou dohodou s Berlínskou filharmonií (BPH) o spolupráci na rozvoji audiovizuálních technologií, včetně vylepšených video platforem 4K/HDR a audio platforem s vysokým rozlišením. (TZ)

Spolupráce začala 1. ledna 2017 a klade si za cíl prozkoumat příležitosti ke zprostředkování špičkového a autentického prožitku z živého koncertu v koncertní síni do prostředí domácností a automobilů.

Panasonic vybaví digitální koncertní síň (DCH) Berlínské filharmonie supermoderním video zařízením 4K/HDR. Například kamerami pro živé vysílání, mixážními pulty, monitory pro hlediště a studiem pro úpravu videa. Instalace začne v červenci 2017 a nové studio bude připraveno k provozu na koncertní sezónu 2017/2018. DCH pak bude poté vysílat 4K/HDR video záznam z koncertů ve špičkové kvalitě a v moderních audio formátech.

Dále bude BPH spolupracovat se společnostmi Panasonic a Technics, high-endovou audio značkou Panasonic, na zprostředkování autentického prožitku z koncertní síně na nejnovějších audiovizuálních zařízeních Panasonic do prostředí domova i automobilů. Společnost Panasonic bude s podporou společnosti ze skupiny BPH, Berlin Phil Media GmbH, věrně reprodukovat umělecké záměry hudebníků prostřednictvím společné spolupráci a rozvoji technologického procesu nahrávání, editace, mixáže a optimalizace reprodukce.

Obě strany se ve svém odhodlání, zavádět inovace i zachovávat tradice, rozhodly přispět k vývoji audiovizuální kultury reprodukcí prožitku z živých hudebních vystoupení BPH, lákajících již řadu let publika a příznivce z celého světa.

Další informace o produktech Panasonic Broadcast a ProAV najdete na http://business.panasonic.cz/broadcast-and-proav

 

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. Produktové portfolio zahrnuje PBX telekomunikační systémy, tiskárny, profesionální kamerové systémy, projektory, profesionální displeje a odolné mobilní počítače. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů pro širokou škálu spotřebitelských, firemních i průmyslových požadavků. Od svého založení v roce 1918 se společnost globálně rozšířila a nyní řídí přes 500 firem po celém světě, které vykázali konsolidované příjmy přes 55,5 miliard euro ve fiskálním roce končícím 31. března 2015. Se závazkem sledovat nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, se společnost se snaží vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Pro více informací o Panasonic najdete na webových stránkách společnosti http://panasonic.net/.