Ticketmaster pokračuje v evropské expanzi. Odkoupili předního prodejce vstupenek, společnost Ticketpro

LONDÝN, (16. února 2017) – společnost Ticketmaster, Live Nation Entertainment, Inc. (NYSE: LYV) dnes oznámila akvizici prodejce vstupenek, sítě Ticketpro. Ticketmaster je celosvětová jednička na trhu v oblasti prodeje vstupenek s více než 530 miliony zpracovanými primárními vstupenkami za rok. Tento obchod rozšíří jejich působnost do 30 zemí včetně České republiky. (TZ)

Společnost Ticketpro vstoupila na český trh v roce 1992 a od té doby vyvinula software a rozšířila podnikání napříč střední Evropou. Pod licencí také prodává svůj software TicketSoft na jiných mezinárodních trzích, včetně Maďarska, Chile a Běloruska.

Ticketmaster má své hlavní provozy v Polsku a České republice a tato akvizice jim nabízí příležitost rozšířit své mezinárodní obchodní aktivity v oblasti prodeje vstupenek na další klíčové středoevropské trhy v rámci České republiky a zároveň podpořit rozvoj stávajících obchodních aktivit v sousedním Polsku. Ticketpro je přední a uznávaný hráč na obou trzích, kde zpracovává a prodává přes milion vstupenek.

„Živá zábava i nadále vzkvétá. Koná se více akcí a na turné se vydává více umělců než kdy předtím, a to vše za rostoucí poptávky ze strany fanoušků po celém světě“, uvedl Mark Yovich, prezident společnosti Ticketmaster International. „Nabytí společnosti Ticketpro nám umožní poskytovat lepší služby klientům ve střední Evropě a prvotřídní služby spoustě fanoušků v těchto zemích“.

„Po zahájení podnikání v České republice si společnost Ticketpro vydobyla pevnou pozici ve střední Evropě a na spoustě rostoucích trhů po celém světě. To spolu s globálním rozsahem společnosti Ticketmaster znamená, že Ticketpro bude poskytovat ještě lepší zkušenost stávajícím fanouškům a zároveň přiláká výrazný počet nových. Pro náš podnik a pro živou zábavu v této části světa je to vzrušující období. Pro mě to je konec jedné etapy, která trvala přes 25 let“, uvedl CEO společnosti Ticketpro, Serge Grimaux.