Red Hat uvedl Ansible Tower 3.1, přispěje k širokému přijetí principů DevOps

Praha, 20. března 2017 – Red Hat, Inc. (NYSE: RHT), přední světový poskytovatel řešení založených na open source technologiích, oznámil všeobecnou dostupnost Ansible Tower 3.1, nejnovější verze své podnikové automatizační platformy, která nevyžaduje speciální agenty. Díky automatizaci, která zvyšuje produktivitu a omezuje dobu výpadků, eliminuje Ansible Tower by Red Hat složitost moderních IT prostředí. Firmy mohou díky novým vlastnostem lépe škálovat svoji DevOps automatizaci a spojovat více scénářů do delších, komplexnějších úloh – nejnovější verze této platformy tak umožňuje zvýšit produktivitu napříč celým podnikem. (TZ)

Platforma Ansible Tower by Red Hat, jejíž základem je oblíbený open source automatizační projekt Ansible, pomáhá týmům s efektivnějším správou systémů i s optimalizací nasazování vícevrstvých aplikací, do prostředí využívajících Ansible navíc přináší řadu dalších vlastností z oblasti řízení, bezpečnosti a delegování. Součástí platformy Ansible Tower 3.1 je několik nových a vylepšených vlastností i funkcí, které pomáhají se zajištěním větší hodnoty pro IT týmy. Mezi tyto novinky patří:

 

  • Podpora workflow s více scénáři umožňuje uživatelům snadnější řetězení více stávajících šablon do jedné dávky, a to bez nutnosti vytvářet další scénáře. Pokročilá workflow lze připravit skutečně komplexně včetně rozhodovacích bodů, logického větvení i integrovaných notifikací. Jde o vlastnosti, které umožňují úplnou orchestraci životního cyklu aplikace. Horizontálně škálovatelný clustering umožňuje zvyšovat počet současně prováděných úloh.
  • Efektivnější stránka s detaily úlohy nyní poskytuje užitečnější informace a díky snadnému pochopení umožňuje široké využití v rámci celého podniku. Stránka s podrobnosti nyní podporuje i vyhledávání ve výstupech a díky formátovaným datům mohou uživatelé tato data snadněji prohlížet i analyzovat, aniž by museli opustit uživatelské rozhraní Ansible Tower.
  • Integrace s podnikovými logovacími službami umožňuje indexovat i monitorovat výsledky automatizačních procesů a reagovat na jednotlivé události, to vše jako součást celopodnikové analytiky a politiky agregovat jednotlivá logovací řešení.
  • Univerzální vyhledávání umožnuje prohledávat a filtrovat například napříč celou platformou, šablonami úloh podle používání apod.
  • Uživatelské rozhraní lokalizované do dvou nových jazyků – japonštiny a francouzštiny. Přeložené rozhraní usnadňuje používání platformy Ansible Tower 3.1 i ve firmách působících po celém světě.

Dostupnost

Platforma Ansible Tower 3.1 by Red Hat je již všeobecně k dispozici prostřednictvím zákaznického portálu Red Hat Customer Portal.

Podpůrná vyjádření

Tim Cramer, manažer zodpovědný za vývoj Ansible, Red Hat

“Týmy využívající principy DevOps chtějí automatizovat informační technologie s cílem zvýšit svoji produktivitu a zjednodušit správu komplexních implementací. A díky podstatně intuitivnějšímu ovládání posouvá nová funkcionalita platformy Ansible Tower 3.1 pro podporu workflow tyto možnosti ještě o krok dál. Pomocí automatizovaných pracovních postupů mohou uživatelé své scénáře spouštět dle potřeby zcela samostatně, a to včetně podpory spuštění rozdílných scénářů v závislosti na úspěchu předchozí úlohy. Nová verze tak opět o něco více eliminuje nutnost ručních procesů a umožňuje rychlejší uvádění nových aplikací a verzí.“

Další informace

Jak se spojit se společností Red Hat?

O společnosti Red Hat

Společnost Red Hat je přední světový poskytovatel open source softwarových řešení, který s využitím komunitního přístupu poskytuje spolehlivé a vysoce výkonné cloudové, virtualizační, úložné, linuxové a middlewarové technologie. Brněnská pobočka Red Hat Czech s.r.o. je největším vývojovým centrem společnosti na světě. Vedle technologií nabízí Red Hat také technickou podporu, školení a konzultační služby. Díky celosvětovému propojení sítě firem, partnerů a open source komunit pomáhá vytvářet relevantní a inovativní technologie, které osvobozují zdroje pro rozvoj a připravují zákazníky na budoucí změny v informačních technologiích. Více informací o společnosti Red Hat je k dispozici na adrese www.redhat.com.