TP-Link představuje třípásmový domácí Wi-Fi router Archer C5400 s rychlostí 5,4 Gbit/s

Česká republika, Praha – 20. března 2017 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel bezdrátových síťových produktů pro domácnosti a malé firmy, uvádí na český trh třípásmový Wi-Fi router Archer C5400. Zařízení nabízí celkovou rychlost až 5400 Mbit/s ve třech samostatných pásmech a je uzpůsobené pro vysokou zátěž, například online hru více hráčů nebo streamování videa v ultra vysokém rozlišení (4K). Router Archer C5400 je spolu s dalšími novými produkty součástí nabídky řešení společnosti TP-Link pro připojenou a propojenou inteligentní domácnost. (TZ)

Router Archer C5400 je koncipovaný tak, aby poskytoval maximální výkon a stabilitu domácí bezdrátové sítě s velkým počtem připojených zařízení. Je vybavený výkonným dvoujádrovým procesorem o taktu 1,4 GHz a třemi koprocesory. Celkem 8 externích antén zajišťuje široké pokrytí a vysokou kvalitu signálu. Technologie tvarování paprsku (tzv. beamforming) lokalizuje připojená zařízení a posiluje signál v jejich směru. Archer C5400 dosahuje celkové rychlosti až 5400 Mbit/s ve třech samostatných pásmech – jednom na frekvenci 2,4 GHz (1000 Mbit/s) a dvou na frekvenci 5 GHz (2164 Mbit/s). Lze tedy například vyhradit jedno pásmo pouze hrám nebo multimédiím, aniž by tím trpěla rychlost připojení ostatních zařízení.

Nejnovější technologie jako MU-MIMO, Smart Connect, 4-Stream a NitroQAM několikanásobně zvyšují výkon Wi-Fi oproti běžným routerům standardu AC. Zatímco tradiční routery komunikují v danou chvíli vždy pouze s jedním zařízením a přepínají mezi připojeními, Archer C5400 dokáže díky technologii MU-MIMO komunikovat plnou rychlostí se čtyřmi přístroji současně. Technologie Smart Connect zároveň zajišťuje, aby každé zařízení bylo připojeno nejvyšší možnou rychlostí s ohledem na jeho možnosti
a potřeby. Technologie Broadcom® NitroQAM™ a 4-Stream přitom zvyšují rychlost přenosu dat až o 25 % a umožňují dosáhnout nejvyšších technicky možných rychlostí bezdrátového standardu 11ac.

Klíčové vlastnosti:

  • Celková rychlost až 5400 Mbit/s v jednom pásmu 2,4 GHz a dvou pásmech 5 GHz
  • Komunikace plnou rychlostí s několika zařízeními současně
  • Technologie Broadcom® NitroQAM™ a 4-Stream umožňují až o 25 % rychlejší přenos dat
  • Automatické přidělování optimálního pásma podle typu zařízení a pracovní zátěže
  • Dvoujádrový procesor a 8 antén s technologií tvarování paprsku zajišťují vysoký výkon a stabilitu bezdrátové sítě
  • Možnost vytvořit bezpečně oddělenou síť pro hosty

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení s tržním podílem ve výši 45,9 % (Q1 – 2016) vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.

Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103.

V případě zájmu o doplňující informace, materiály, zápůjčky produktů značky TP-Link na testování se na nás neváhejte obrátit.