Canon zkompletoval portfolio velkoformátových filmových objektivů se servopohonem

PRAHA, 20. dubna 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, představuje nejnovější kompaktním filmový objektiv se servopohonem – CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S. Nový model Canon navrhl pro profesionální i pokročilé amatérské filmaře, kteří využívají velkoformátové kamery vybavené jedním snímačem. Uživatelé mohou díky tomuto objektivu natáčet filmy, dokumentární snímky, svatební záběry i firemní videa s nejlepší možnou přesností a ve špičkové kvalitě. Novinka se navíc může pochlubit působivým rozsahem ohniskových vzdáleností 70 až 200 mm v obrazovém poli pro snímač typu Super 35 mm. Univerzální CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S je skvělým partnerem objektivu CN-E18-80mm uvedeném v roce 2016 a zaplňuje poslední volnou mezeru mezi kompaktními filmovými objektivy značky Canon se servopohonem.

Neuvěřitelná přesnost

Díky výkonnému nativnímu 2,8násobnému zoomu se servopohonem a přesnému zaostřování otevírá CN-E70-200 širokou škálu natáčecích příležitostí. Optika zůstává perfektně zaostřená dokonce i v okamžiku změny zoomu a nový objektiv je tak ideální pro samostatné kameramany, kteří potřebují rychle změnit záběr bez výměny objektivu – tedy například pro tvůrce zpravodajských snímků.

Canon CN-E70-200 T4.4 L IS KAS S je parfokální objektiv se třemi režimy stabilizace obrazu. V kombinaci s objektivem CN-E18-80 mají filmaři k dispozici univerzální rozsah ohniskových vzdáleností 18 až 400 mm, který je skvělý v případě požadavků na natáčení z bezpečné vzdálenosti – například při snímání sportu.

Nový objektiv je navržený tak, aby fungoval s digitálními zrcadlovkami Canon s bajonetem EF i s kompatibilními videokamerami s výměnnými objektivy.  Canon

CN-E70-200 využívá širokou škálu funkcí uvedeného bajonetu a podporuje i velmi rychlé automatické zaostřování. Nechybí ani podpora výkonného automatického zaostřování s duálními pixely senzoru CMOS, které dovoluje rychlé a přesné zaostření na stisk jednoho tlačítka (jednosnímkové automatické zaostřování). K dispozici je také průběžné automatické zaostřování, které umožňuje sledovat natáčený objekt bez ztráty zaostření – tuto možnost uživatelé ocení například při natáčení divoké přírody.  

Vynikající optický výkon pro 4K rozlišení

Novinka těží ze špičkových zkušeností značky Canon v oblasti optiky a může se tak pochlubit perfektní rozlišovací schopností zajišťující stejnou kvalitu v celé ploše objektivu, od středu až po okraje. Modulační přenosová funkce je speciálně optimalizovaná pro požadavky 4K rozlišení a díky vyvážení barev, které odpovídá dalším objektivům systému Cinema EOS, nabízí CN-E70-200 špičkovou obrazovou kvalitu při natáčení filmů ve 4K i HD rozlišení.

Komfortnější ovládání

Díky kompaktnímu a lehkému provedení je CN-E70-200 vhodný pro širokou škálu náročných natáčecích scénářů, jako je například použití na tzv. spider kamerách nebo na dronech. Tyto vlastnosti v kombinaci s ergonomickým designem a volitelným gripem Canon ZSG-C10 pro ovládání zoomu autorům otevírají mnoho nových natáčecích stylů. Tento grip, který pro komunikaci s objektivem využívá 20pinový kabel, umožňuje plynulé vzdálené ovládání zoomu i jednosnímkového automatického zaostřování. Uživatelé mohou grip ZSG-C10 připojit přímo na tělo objektivu a vychutnat si tak pohodlné natáčení s kamerou na rameni, případně jej použít pro natáčení z ruky. Canon ZSG-C10 obsahuje snadno použitelný kolébkový přepínač, tlačítko pro spuštění a zastavení záznamu i tlačítko jednosnímkového automatického zaostřování. Za maximálním komfortem stojí i možnost ovlivnit úhel samotného gripu.

Klíčové vlastnosti filmového objektivu CN-E70-200mm T4.4 L IS KAS S:

  • Špičkové funkce za příznivou cenu
  • Bezproblémová spolupráce s EF bajonetem
  • Poutavý bokeh
  • Eliminace tzv. focus breathingu
  • Vynikající výkon ve 4K rozlišení
  • Pohodlný grip se servem

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.