Zatočte s chrápáním: náramek CheckMe Pulsebit O2 vás probudí při poruše dýchání

Nízká saturace krve kyslíkem je spojena s dušností a problémy s dechem, které jsou často v noci indikovány chrápáním. Jedná se o projevy, které mohou být způsobeny řadou onemocnění. Pokud se však tyto obtíže projeví během spánku, mohou zapříčinit až život ohrožující stav. Náramek CheckMe Pulsebit O2 hlídá základní životní funkce a pomáhá předcházet vážnému riziku.

Brno, 26. dubna 2017 – Společnost Satomar představuje na našem trhu unikátní náramek CheckMe Pulsebit O2, který je cennou pomůckou pro osoby, které trpí poruchami dýchání ve spánku. Apnoe, neboli vynechání dechu trvající déle než 20 sekund, může zapříčinit až život ohrožující stav. Tímto problémem trpí nejčastěji lidé, u kterých se projevují arytmie či pacienti s chronickým srdečním onemocněním. Zásadní problém spočívá v tom, že zdaleka ne vždy dušnost spícího člověka vzbudí. Pokud se tak nestane, může dojít v extrémním případě až k zástavě srdeční činnosti. Předcházet tomuto stavu lze průběžným měřením a vyhodnocováním nasycenosti krve kyslíkem pomocí náramku CheckMe Pulsebit O2. Pulsebit O2 může však s vhodným nastavením sloužit také jako účinná zbraň proti chrápání.

Okamžitým následkem vynechání dechu je prudké snížení kyslíku v krvi. Náramek CheckMe Pulsebit O2 neustále monitoruje nejen tuto veličinu, ale také hodnotu pulsu. Pokud dojde k odchylce, která by mohla být pro člověka nebezpečná, aktivuje náramek nastavitelné vibrace a okamžitě probudí svého majitele.

CheckMe Pulsebit O2 je vybaven jasně viditelným displejem, na kterém se zobrazují oba monitorované údaje, tedy aktuální puls a nasycenost krve kyslíkem. Frekvenci srdeční aktivity měří náramek optickým senzorem na vnitřní straně. Ke správnému uchycení pomáhá kvalitní pásek s jemnými stupni pro zapínání. Hladina kyslíku v krvi je měřena pomocí pohodlného pryžového „prstýnku“, jehož součástí je speciální senzor. Prstýnek je s náramkem spojen krátkým měkkým kabelem. Uživatel může kdykoli letmým pohledem zkontrolovat na displeji dobře viditelné hodnoty, a to jak během dne, tak i okamžitě po probuzení vibracemi.

Konec chrápání

Chrápání je jedním z nejběžnějších, ale také nejotravnějších nočních můr mnoha jednotlivců i rodin.  Vzhledem k tomu, že k němu dochází právě omezením průchodu vzduchu hrdlem, lze náramek CheckMe Pulsebit O2 použít s citlivějším nastavením i proti tomuto nešvaru. Jakmile začne uživatel chrápat, prstýnek zaznamená jemné snížení saturace a jemnějšími vibracemi probere tvrdého spáče z hlubokého spánku, během kterého je chrápání intenzivní.  

Nasazení náramku, spuštění měření a ovládání probíhá tak jednoduše, že ho po několikaminutovém zaučení zvládnou i senioři. Vestavěná baterie zajišťuje několikadenní funkčnost a její snižující se kapacita je signalizována na displeji.

CheckMe je výrobcem, který se specializuje na zdravotní monitory, a kromě náramku Pulsebit O2 vyrábí a dodává také například snadno a intuitivně ovládatelný přístroj CheckMe Lite, kterým si uživatelé mohou doma bezdrátově měřit tlak, orientační hodnoty EKG, teplotu, kvalitu spánku a další veličiny.

Náramek CheckMe Pulsebit O2 je k dostání na e-shopu Superveci.cz, Alza.cz či ve specializovaném e-shopu Emedik.cz za 3 990 Kč.  

O společnosti Satomar

Společnost Satomar se již šestým rokem zabývá dovozem, prodejem a distribucí mobilních telefonů, tabletů a dalších elektronických zařízení či příslušenství. Za dobu svého působení uvedla na trh úspěšně LCD tablety Ainol či Pipo, elektronické zápisníky Boogieboard, mobilní telefony Cube 1, Cubot nebo Oukitel, dětské hodinky s GPS Abardeen, počítačové příslušenství pod vlastní značkou Beik či minipočítače Remix. Kromě toho se společnost soustředí i na OEM výrobu pro své partnery.