Výhody hraní podle AOC. Hraní zlepšuje činnost mozku, AOC pečuje o zdraví hráčů

Praha, 27. duben  2017 – Společnost AOC usiluje o to, aby prostřednictvím své řady AGON přinášela na herní trh prvotřídní produkty, a jako jeden z předních výrobců monitorů také dbá na zodpovědné a zdravé hraní her. Proto také vytvořila tuto příručku zabývající se společenskými a kognitivními benefity, jež vyplývají
z hraní. To totiž vedle legrace a zábavy přináší i zlepšení vizuálního zpracování informací, rozhodování a týmové spolupráce u hráčů.

Kognitivní schopnosti

Většina her stimuluje paměť, pozornost a logické myšlení. Dokonce i hraní jen několik hodin týdně může znamenat rozdíl bez ohledu na věk. Například strategie v reálnem čase (RTS) může tyto schopnosti zvýšit, protože hráč musí analyzovat situaci v boji se soupeři, předem naplánovat útok nebo obranu nebo jakoukoliv výhodu, pamatovat si protihráčovy akce a bránit se jim, a to vše v omezeném čase. Výsledné zlepšení pozornosti a řešení problémů se určitě projeví ve škole, kanceláři nebo každodenním životě.

Rozhodování

Hraní videoher může pomoci zlepšit rozhodovací schopnosti . Zatímco některé hry vyžadují bleskurychlá rozhodnutí, jež ovlivní hru ihned, u jiných zase dřívěji učiněná rozhodnutí změní průběh celé hry. U her na hrdiny (RPG) dokonce i včasná rozhodnutí o vlastnostech postavy
a pozdější interakce se světem výrazně ovlivní hráčovu morálku a pohodu. Některé tahové strategie zase po hráčích vyžadují, aby analyzovali
a reagovali na množství parametrů pro výhru.

Zpracování vizuálních informací

Hry ve stylu First Person Shooter (FPS) a Shoot ‘em up často vyžadují, aby se hráči rychle orientovali v různých částech obrazovky. Během toho by měli mít dobré povědomí o situaci. To znamená, že se mozek učí rozdělit pozornost a zlepšit zpracování příchozích vizuálních informací.
Tím, že hráči nemají příliš času na rozhodování, zlepšují se v prognózách
a reakcích. Jisté studie dokonce naznačují, že někteří hráči jsou stejně bystří jako skuteční stíhací piloti.

Týmová práce

Ať už jde o online hru s více hráči nebo jen offline hru s přáteli, většinou jde
o spolupráci s ostatními v týmu. Oblíbené soutěžní hry jako FPS a online bojové hry s několika hráči ve stylu MOBA jsou pro týmy o pěti hráčích, kde každý má nějaké dovednosti a silné i slabé stránky. Tento typ spolupráce se určitě promítne v pracovním prostředí nebo ve škole.

O zdraví jde také

Nemocnice, v nichž mají lidé možnost hrát počítačové hry, mohou pozitivně ovlivnit zotavení. Pacienti se mohou rozptýlit a potěšit hraním her či navázáním kontaktu s ostatními.

AOC se stará o zdraví a pohodlí při hraní

Společnost AOC podporuje výhody hraní her a její inovativní technologie zohledňují zdraví hráčů. Monitor s dobrými ergonomickými vlastnostmi pomůže hráčům s držením těla a kondicí páteře. Technologie Anti Blue Light/Low Blue Ligh od AOC sníží modré záření, jež může způsobit únavu zraku, bolesti hlavy a poruchy spánku. Technologie Flicker Free zase redukuje blikání, které může vést k závratím a nevolnostem. Technologie
i-Carepak používá senzory pro detekci intenzity světla v místnosti
a přizpůsobuje jas tak, aby z toho nebolely oči. Existuje mnoho studií
o různých pozitivních aspektech her a společnost AOC zdůrazňuje
a podporuje zodpovědné hraní. Podstatné je, aby používání počítače bylo součástí vyváženého a zdravého životního stylu. Trávení volného času venku nebo s přáteli či sportováním by se určitě nemělo zanedbávat.  

Tuto příručku s informacemi o výhodách her a  doporučení ohledně zdravého
a zodpovědného hraní lze najít zde: https://www.aocgaming.com/en/benefits

Společnost AOC neustále zlepšuje technologie u svých monitorů s cílem přinést hráčům ten nejpodmanivější zážitek ze hry, s maximálním přínosem pro jejich zdraví.

###

O společnosti AOC

AOC je jednou ze světových top značek na trhu monitorů. Vysoká kvalita, prvotřídní servis, atraktivní vzhled, inovativní produkty a ohled na životní prostředí jsou důvody, proč stále více a více zákazníků a distribučních partnerů věří značce AOC. Široká produktová řada monitorů této značky získala četná ocenění. Společnost AOC je pobočkou TPV Technology Limited, největšího světového výrobce LCD monitorů. Více informací hledejte na www.aoc-europe.com.