Wargaming přichází do světa World of Tanks s velmi důležitou aktualizací

27. dubna, 2017 — Wargaming dnes vydal dlouho očekávanou aktualizaci pro World of Tanks s pořadovým číslem 9.18. Výsledkem jsou zcela zásadní změny, které mění a řeší ty nejhorší problémy, ale současně přináší mnoho nového.

Vývojáři podrobně zkoumali zpětnou vazbu komunity, aby mohli přehodnotit a upravit některé z klíčových prvků hry a vyřešit tak nejčastěji hlášené potíže.

Implementovali jsme zcela nový, na šablonách založený algoritmus pro systém tvorby týmů tzv. matchmaking. Větve lehkých tanků se protáhly na X. úroveň, což pro ně znamenalo zavedení běžného rozptylu o ±2 úrovně. A nakonec: rozsáhlé úpravy dělostřelectva změnily tyto stroje v efektivní týmové hráče, a udělaly tuto třídu vozidel méně frustrující, když proti nim hrajete, a více uspokojivou, když hrajete s nimi a máte je v týmu.

Vylepšený matchmaking

Vylepšený systém tvorby týmů zavádí nový, na šablonách založený algoritmus, který vyvažuje „dokonalou“ sestavu proti rychlosti přiřazení. Nejprve se pokouší o vytvoření ±2 bitvy pomocí šablony 3/5/7. Pokud by vás sestavení dvou týmů podle této šablony nechalo ve frontě čekat příliš dlouho, tak systém trochu uvolní omezení, aby zajistil, že se do zápasu dostanete rychleji. V takovém případě můžete dostat dvouúrovňovou nebo jednoúrovňovou bitvu, které jsou vzácné. Většina bitev bude mít rozptyl o ±2 úrovně. Tímto způsobem vás čekání neunaví, a vždy skončíte se sestavou, která je optimální pro stávající situaci na serveru.

Lehké tanky na desátou úroveň

Lehké tanky nyní sahají až na X. úroveň a těší se standardnímu systému tvorby týmů o ±2 úrovně, což by mělo vytvořit pestřejší, zábavnější a napínavější hraní. Už nebudou muset nadále trpět: žádné další bitvy proti vozidlům X. úrovně pro hbité, ale křehké lehké tanky VII. úrovně. Ale ani to není vše! Po přidání vozidel nejvyšších úrovní se lehké tanky vyvinuly v samostatné bojové jednotky a dostaly celou řadu úprav vyvážení. Stále jsou to hlavně podpůrné jednotky, ale nyní jejich slušná palebná síla a skvělá rychlost dokáží ovlivnit bitvu.

„9.18 je jednou z nejdůležitějších aktualizací, která kdy byla ve World of Tanks uvedena.A to jak z hlediska problémů, kterými se zabývá, ale také z pohledu zásadních změn, které přináší do hry,“ řekl Thaine Lyman ředitel pro World of Tanks. „Byl to opravdu velkolepý úkol pro celý tým. Musím poděkovat také všem hráčům, kteří se zapojili do testování a pomohli nám změnit základní aspekty hry. V těchto změnách budeme pokračovat a budeme také nadále vylepšovat všechny představené funkce. Budeme pracovat na dalších vylepšeních, které zásadním způsobem kvalitu hry posunou vpřed.“

Revize dělostřelectva

Nová mechanika ochromení proměnila dělostřelectvo ve vozidla palebné podpory na dlouhou vzdálenost: efektivní týmoví hráči, kteří mrzačí své cíle a z dálky pomáhají stanovit směr útoku. Místo vykopnutí hráčů ze hry jediným výstřelem nyní dočasně oslabí pohyblivost, přesnost a dobu nabíjení vozidel v okruhu výbuchu granátu. Tento negativní efekt lze omezit pomocí Protistřepinových vložek, nebo odstranit pomocí Lékárniček, které jdou nyní použít vícekrát. Jakmile efekt ochromení pomine, je vaše vozidlo jako nové, a můžete pokračovat v boji.

Změn ve hře je opravdu celá řada a detaily naleznete na těchto stránkách:

https://worldoftanks.eu/cs/news/general-news/918-release-announcement/

Více informací o hře World of Tanks naleznete zde.

###

O společnosti Wargaming

Wargaming je oceňovaný tvůrce a vydavatel online her. Je jedním z lídrů na trhu free-to-play MMO. Společnost byla založena jako soukromá společnost v roce 1998 a k dnešnímu dni vydala více než 15 herních titulů. V současné době se Wargaming zaměřuje na tvorbu válečných týmových MMO her věnovaných válčení první poloviny 20. století zahrnující obrněné World of Tanks, vzdušné souboje World of Warplanes a námořní World of Warships. Tyto tři propletené tituly spolu tvoří společný herní svět integrovaný v rámci portálu www.wargaming.net.

Společnost dále uvedla  World of Tanks na Xbox a World of Tanks Blitz na mobil a tablet. V roce 2014 resp. 2015 představil World of Tanks na Xbox epické bitvy tank proti tanku i konzolovým hráčům a nabídl první multiplatformní herní zážitek pro Xbox 360 a Xbox One. V roce 2016 vydal Wargaming World of Tanks pro PlayStation®4 a pokračuje tak v dobývání světa konzolí.

http://www.wargaming.com

 

Kontakt pro média:

Karel Drda

+420725053835