Devět prestižních designových ocenění pro Loewe

V rámci dvou prestižních a mezinárodně uznávaných projektů iF Design Award a German Design Award 2017 bylo devět významných ocenění uděleno produktům Loewe z kategorie spotřební elektroniky. Tato ocenění dokreslují péči, kterou věnují němečtí designéři a konstruktéři návrhu prémiových televizorů a audio systémů Loewe.

Praha, 3. května 2017 – Během jednoho měsíce, od 10. února do 10. března 2017, nasbíral německý výrobce prémiové spotřební elektroniky Loewe Technologies GmbH deset významných designových ocenění. V rámci 63. ročníku prestižní přehlídky iF Design Award, která se konala v BMW-Welt v Mnichově, bylo vyznamenáno pět produktů a projekt German Design Awards 2017 ocenil další čtveřici.

Prestižní ocenění iF Gold Award zíslal Televizor Loewe bild 7 a také bezdrátový audio systém Loewe klang 5. Kromě toho byly jako iF Design Awards v kategorii „produkt“ oceněn televizor Loewe bild 3, subwoofer příslušející zvukovému setu klang 5 a uživatelské rozhraní os Loewe. Do letošního klání bylo přihlášeno více než 5500 produktů z 59 zemí.

„Základem televizorů Loewe je vynikající, téměř sochařský design v kombinaci s nejmodernějšími technologiemi. Tato symbióza estetiky a techniky je již od počátku základní filozofií našich zařízení. Jsme potěšeni, že hned dva naše produkty byly vyznamenány nejvyšším oceněním iF Gold Awards. Zároveň nás velmi těší také všechna ocenění German Design Award. Naším cílem je být lídrem, a naše odborné znalosti využíváme k vývoji inovativních, sofistikovaných výrobků,“ říká Mark Hüsges, Managing Partner Loewe Technologies.

Loewe bild 7 označen jako nejkrásnější OLED televizor na světě

Pomyslné zlato získal na iF Gold Award OLED televizor Loewe Bild 7, který byl označen jako „nejkrásnější OLED televizor na světě“. Porota ocenila dokonalou kombinaci konstrukčního přístupu, inovací i použití nových materiálů. Celkový koncept zapadá díky harmonickému sladění barev a povrchových úprav do jakéhokoli moderního prostředí. Stejnou příčku, tedy ocenění „Gold“ si odvezl tento televizor také z German Design Awards 2017 v kategorii Zábava. S obrazovkou o úhlopříčce 140 nebo 164 cm je štíhlejší než většina chytrých telefonů a splňuje nejvyšší nároky na kvalitu obrazu i zvuku. Integrovaný soundbar o výkonu 120 wattů, který odhalí až po zapnutí televizoru důmyslný motorizovaný systém, poskytuje prokreslený a mohutný zvuk.

Nejvyšší ocenění iF Gold Award a také “Excellent Product Design – Entertainment” v rámci German Design Awards bylo uděleno audio kompletu Loewe Klang 5 za příkladnou kombinaci funkčnosti a estetiky. V obou případech bylo vyzdviženo vysoce důmyslné technologické řešení, minimalistické šasi bez viditelných spojovacích prvků, volba barevného provedení, které stylově zapadne do různých designových řešení interiérů a v neposlední řadě také vynikající zvuk.

iF Design Award a German Design Award pro další produkty

Ocenění iF Design Award v kategorii Produkt obdržely další tři prémiové výrobky Loewe – televizor Loewe bild 3, subwoofer Loewe klang 5 a uživatelské rozhraní Loewe.  Výběr televizoru Loewe bild 3 ovlivnily především jeho elegantní linie, skryté vedení kabelů a integrovaný stereofonní zvukový systém.  Samotný subwoofer systému Loewe klang 5 charakterizuje pro změnu jeho mimořádně elegantní hliníkové provedení a silný autentický zvuk. Posledním oceněným produktem Loewe je uživatelské rozhraní Loewe, které získalo hlasy poroty za intuitivní ovládání a přehlednou strukturu.

Porota German Design Award udělila „Zvláštní uznání“ subwooferu Loewe klang 1 za jeho design, čisté linie, „bezšroubovou“ konstrukci a skryté vedení kabelů. Pro nadčasové a krásné bezrámové provedení, které ukrývá integrovaný systém reproduktorů, byl oceněn také televizor Loewe bild 1.

Mezinárodně uznávaný projekt vyznamenání za vynikající design iF Design Award byl založen v roce 1954. Jeho organizaci zajišťuje International Forum Design (iF), která je v Německu nejstarší nezávislou projekční organizací se sídlem v Hannoveru. Mezinárodní odborná porota se skládá z 58 významných osobností z oblasti designu, průmyslu a architektury z 19 zemí. iF Design Award uděluje ocenění v kategoriích Produkt, Komunikace, Obalová technika, Interiérový design, Architektura, Servisní design a Profesionální koncept.

German Design Council, který uděluje ocenění German Design Award vždy jednou ročně, byl založen jako nadace v roce 1953 v německém Bundestagu a podporuje vytváření hodnotných výrobků s excelentním designem. Jeho členy tvoří dnes více než 170 národních a mezinárodních firem, které zaměstnávají více než 1,6 milionu lidí.

O společnosti Loewe:

Společnost Loewe společně s dalšími německými výrobci dodala v roce 1939 na trh první televizní přijímač určený pro domácnosti.  Zakládá si na tom, že vývoj, výroba i celé zázemí společnosti je v Německu, konkrétně v německém městě Kronach. Základní myšlenkou vývoje po technologické stránce jsou špičkové užitné vlastnosti, dlouhá životnost a nízká spotřeba zařízení. Nadčasový design, modulární technologie umožňující u některých modelových řad generační „fecelift“, použití kvalitních materiálů, precizní zpracování a pravidelné aktualizace softwaru – to vše jsou základní pilíře všech vyráběných výrobků Loewe.

O společnosti BaSys:

Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.