Lenovo DX8200D zjednodušuje osvojení softwarově definovaných úložišť

Praha, 5. května 2017 – Společnost Lenovo představila klíčové zařízení pro softwarově definovaná úložiště (SDS), které pro práci využívá vlastní serverovou platformu v kombinaci se softwarem pro pokročilou virtualizaci a vícejádrovou optimalizací paralelních I/O výstupů SANSymphony od DataCore Software. Tento nový produkt je milníkem ve snaze společnosti Lenovo o zjednodušení technologie softwarově definovaných data center a jejich nasazení, které zákazníkům přinese řadu benefitů jako je vyšší výkon, jednoduchost správy či nižší ekonomické náklady.

Lenovo plánuje nabídnout DX8200D jako předintegrované zařízení s jednotným bodem podpory, které zajistí výrazné zjednodušení nasazení serverů a snížení nákladů na jejich správu. Tato nejnovější nabídka v produktové rodině SDS úložišť umožní datovým centrům rychle nasadit řešení, které využívá možnosti existujících SAN polí. Zároveň dokáže optimalizovat heterogenní infrastruktury úložiště a zvýšit tak škálovatelnost podle rostoucích potřeb zákazníka či snadněji nahradit starší hardware.  Prostřednictvím centralizovaného rozhraní poskytuje DX8200D ochranu dat, jejich replikaci, deduplikaci či kompresi a další funkce běžné u podnikových úložišť za mnohem nižší cenu.

Zařízení DX8200D, postavené na mimořádně výkonném a spolehlivém serveru Lenovo System X3650 M5, je navrženo tak, aby poskytlo nejrychlejší odezvu, dostupnost a využití. Pro snížení rizik spojených s nasazením nového zařízení a zvýšení návratnosti investice Lenovo předem testuje tento nový produkt ve spolupráci s firmou DataCore. Prediktivní analýza chyb a diagnostický panel nové generace pro snadnější servis pomáhají serveru System x3650 M5 v případě poruchy redukovat délku výpadku a s ním spojené náklady. Hardware a firmware serveru pak ochrání zabudovaná sada bezpečnostních prvků a postupů Lenovo Trusted Platform Assurance.

Lenovo DX8200D propojuje izolovaná úložiště, která jsou často umístěna na více místech, pod jednotný systém celopodnikových služeb. Bez ohledu na rozdíly mezi modely a výrobci úložišť spravuje DX8200D tato zařízení centrálně a propojuje jejich kolektivní zdroje.

S tímto zařízením mohou datová centra výrazně snížit své náklady. Například čas na správu úložišť a úkolů podpory je díky tomu možné zredukovat až o 90 %, zatímco výdaje spojené s úložišti lze snížit až o 75 % a náklady vzniklé v souvislosti s výpadkem systému mohou být sníženy až o 100 %. S desetinásobným nárůstem výkonu mohou navíc datová centra poskytnout vyšší dostupnost kritických dat.

Lenovo DX8200D během svého životního cyklu také dokáže centrálně automatizované objevy, sledování inventáře, monitoring v reálném čase, konfiguraci, detekci problémů či práci s krizovými hlášeními díky softwaru Lenovo XClarity, který je nejlepším nástrojem pro podnikový management.

Pro nejnovější informace sledujte Lenovo na Twitteru www.twitter.com/LenovoCZ nebo na Facebooku: www.facebook.com/lenovocz. Nabídku serverů společnosti Lenovo přinášejí stránky www.thinkserver.cz.

Lenovo, společnost s obratem 45 miliard USD, je lídr v poskytování inovativních spotřebitelských, komerčních a podnikových technologií. Portfolio vysoce kvalitních a bezpečných produktů a služeb zahrnuje počítače (včetně legendární značky Think a vícerežimové YOGA), pracovní stanice, servery, storage, chytré televize a rodinu mobilních produktů, jako jsou chytré telefony (včetně značky Motorola), tablety a aplikace. Další informace o společnosti Lenovo jsou k dispozici na www.lenovo.cz.