Broker Consulting v prvním čtvrtletí s nárůstem realitních obchodů o 103 procent

Praha, 16. května 2017 Přední finančně-poradenská společnost Broker Consulting dosáhla v prvním čtvrtletí letošního roku 103 procentního meziročního růstu realitních obchodů na českém trhu. Hodnota sjednaných hypoték překonala hranici 2 miliard korun a narostla meziročně o více než 52 procent. Společnosti se vyplatil strategický vstup na trh realitních služeb.

„Rozšíření našich služeb o obchod s nemovitostmi se začíná stále výrazněji podepisovat na našich obchodních výsledcích. Byl to tedy před dvěma lety krok správným směrem,“ uvedl k výsledku Petr Hrubý, generální ředitel Broker Consulting. „Za růstem realitních obchodů stojí také naše rostoucí počet franšízových obchodních míst OK POINT ve strategické spolupráci s mBank. Po otevření Třince a Karlových Varů jich v současné době máme již 14,“ dodal Hrubý.

Velký nárůst objemu prodaných hypotečních úvěrů je dalším charakteristickým rysem prvního čtvrtletí ve společnosti Broker Consulting. Částečně reflektuje pokračující boom realitního trhu u nás. Hypoteční úvěry v růstu znatelně nebrzdí ani nová regulace České národní banky, která kupujícím předepisuje maximálně 90 procentní hypotéky. „Optimum vlastních zdrojů při pořizování nemovitosti vidí regulátor ještě výše než u současné hladiny 10 procent. Ovšem má to i jistá úskalí. Spotřebitelé si totiž nezřídka vlastní zdroje opatří formou dalších půjček, které mohou být rizikové. Klienti od nás poptávají co nejjistější řešení a ta dostávají,“ vysvětluje enormní zájem klientů Petr Hrubý.

Broker Consulting je jednou z nejdynamičtějších poradenských společností na českém i slovenském trhu. O své klienty se stará prostřednictvím své sítě poradců, vlastních klientských center a od roku 2015 ve spolupráci s mBank také prostřednictvím franšízových poboček OK POINT. Na podzim roku 2016 společnost spustila realitní služby také na Slovensku.

O společnosti Broker Consulting

Broker Consulting je jednou z největších poradenských společností na českém i slovenském trhu v oblasti financí a realit. Od roku 1998 získala na českém trhu důvěru více než 550 000 klientů. Poskytuje také služby přes 4 000 firmám. Služby společnosti Broker Consulting poskytuje přibližně 1500 finančních konzultantů ve více než 100 klientských centrech a kancelářích. Společnost přivedla na český trh řadu inovací. Jednalo se například o investice do otevřených podílových fondů se zamykáním zisků nebo unikátní produkty unikátního životního dopojištění, které umožňují pojistit smrt a invaliditu za zlomek obvyklých cen. Broker Consulting rovněž ve spolupráci s mBank vytváří síť franšízových poboček pod názvem OK POINT.