Lidové noviny vydávají nový historický seriál „Heydrich. Atentát na kata“

Deník Lidové noviny navazuje na své předchozí úspěšné projekty o významných okamžicích českých a evropských dějin novým seriálem „Heydrich. Atentát na kata“. Třicetidílný projekt bude vycházet každý den od pondělka do soboty od 19. května do 22. června.

Dne 27. května 1942 spáchali českoslovenští parašutisté atentát na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha. Úspěšný útok na jednoho z nejvyšších prominentů Říše si získal mezinárodní uznání, ale spustil také vlnu nebývalého násilí nacistů vůči českému národu. Jaká to byla vlastně doba? V jakých podmínkách žili odbojáři i prostí obyvatelé protektorátu? Kdo a proč kolaboroval?

Složité době se věnuje nový třicetidílný seriál, který Lidové noviny připravily ve spolupráci s kolektivem badatelů z Historického ústavu AV ČR pod vedením předního odborníka na politické dějiny 20. století Jana Němečka.

První díl seriálu vychází v Lidových novinách v pátek 19. května, kdy součástí novin je také bonusová příloha s historickými mapami. Magazín LN zároveň přináší příběhy žen, které spolupracovaly s parašutisty a mnohé se staly jejich posledními láskami. O den později, v sobotu, LN přinesou mapu Velkoněmecké říše s popisem nacistické územní expanze a postavení protektorátu.