SAP představil na konferenci SAPPHIRE NOW produktové novinky a oznámil nové partnerství SAP Ariba s IBM i rozšíření spolupráce s Googlem

ORLANDO, Florida – 18. května 2017 — Společnost SAP SE (NYSE: SAP) představila na své globální konferenci SAPPHIRE NOW, která probíhala od 16. – 18. května v americkém Orlandu na Floridě, hned několik novinek včetně rozšíření portfolia SAP Leonardo, spolupráce SAP Ariba a IBM, vyhlášení soutěže Intelligent App Challenge ve spolupráci s Googlem, inovovaného řešení SAP S/4HANA Cloud 1705, centralizace partnerských aplikací do SAP App Centre a iniciativy Thrive Global, která ve spolupráci s SAP SuccessFactors podporuje zdravé pracovní prostředí. Na záznamy vystoupení a prezentací ze SAPPHIRE NOW se můžete podívat zde.
Rozšíření portfolia SAP Leonardo
SAP Leonardo, inovativní portfolio zaměřené na internet věcí, propojuje ve své rozšířené verzi strojové učení, internet věcí, big data, blockchain a analytiku spolu s odbornými znalostmi a metodologií Design Thinking. Propojením těchto oblastí vzniká komplexní digitální systém, díky němuž mohou zákazníci flexibilně reagovat na potřeby jejich podnikání a vyvíjet vlastní aplikace za podpory sítě center SAP Leonardo. SAP Leonardo Machine Learning zahrnuje mimo jiné sadu nových aplikací pro fakturaci či zákaznické služby.

V rámci budování ekosystému SAP Leonardo byla na konferenci SAPPHIRE NOW také oznámena spolupráce se společností Deloitte.

SAP Ariba a IBM spojují síly a mění obchodování
Společnosti SAP Ariba a IBM budou spolupracovat na vývoji aplikací pro digitální obchodování za využití portfolia SAP Leonardo a IBM Watson. Moderní aplikace umožní zákazníkům strukturalizovat obchodní data, rychleji reagovat napříč obchodním řetězcem a lépe a rychleji se rozhodovat.

Partnerství SAP a Google a soutěž Intelligent App Challenge
Strategické partnerství společností SAP a Google, které bylo oznámeno už v březnu, a jehož cílem je zajistit mezinárodním společnostem bezpečný, flexibilní a rychlý veřejný cloud, bylo rozšířeno o certifikaci technologie SAP NetWeaver na Google Cloud Platform (GCP). Zákazníci tak budou moci nasadit platformu SAP S/4HANA a aplikaci SAP Business Warehouse na GCP. Výsledkem bude celosvětová dostupnost platformy SAP Cloud Platform na GCP, stejně jako integrace strojového učení či internetu věcí.

Google a SAP také vyhlásily Intelligent App Challenge, soutěž pro partnery vyvíjející inteligentní aplikace za využití expresní edice SAP HANA na GCP.

Strojové učení v SAP S/4HANA Cloud umožňuje zákazníkům inteligentní a automatizované fungování
Řešení SAP S/4HANA Cloud 1705, které je nyní všeobecně dostupné pro digitálního asistenta SAP Co-Pilot, umožňuje společnostem zefektivnit a zautomatizovat jejich firemní procesy. Mezi novinky SAP S/4HANA Cloud 1705 patří výrazné zrychlení finančních operací včetně finanční konsolidace, SAP S/4HANA Cloud for Finance pro integraci úvěrů a add-on integrace digitálních plateb. Řešení dále přináší uvolnění inovativních koncových procesů pro výrobu, finanční transparentnost, správu zásob a řízení dodavatelů umožňující výrobu založenou na poptávce, stejně jako integraci systémů třetích stran včetně objednávek a další novinky.

SAP App Centre pro partnerská řešení
SAP centralizoval veškeré partnerské aplikace do SAP App Centre, shromaždiště kompletní nabídky partnerského ekosystému. Vychází tím vstříc partnerům i zákazníkům, kteří si tak v rámci jednotného portálu mohou zkoušet, nakupovat a využívat veškeré partnerské aplikace.

SAP SuccessFactors a Thrive Global podporují zdraví zaměstnanců
Společnost SAP rozšiřuje spolupráci s Ariannou Huffington a její iniciativou Thrive Global, jejímž cílem je eliminovat stres a syndrom vyhoření na pracovišti. Tím podle průzkumů trpí až 70 % zaměstnanců. Řešení SAP SuccessFactors  Employee Central a Learning Management budou pomáhat zaměstnancům při adopci technologií potřebných při práci a tím minimalizovat stres na pracovišti. SAP SuccessFactors HCM Suite bude za pomoci strojového učení a analytik pomáhat s rozvojem zdravého pracovního prostředí a s vyhodnocováním jeho dopadu na celkovou produktivitu organizace.

Více informací najdete v SAP News Center. Sledujte SAP na Twitteru @sapnews.

O společnosti SAP

SAP (NYSE: SAP), lídr na trhu s podnikovým aplikačním softwarem, pomáhá firmám všech velikostí a ze všech oborů k lepšímu fungování. SAP umožňuje lidem a organizacím efektivnější spolupráci a využití podnikových informací bez ohledu na to, zda je využíván pracovníky v kancelářích nebo členy představenstva, na skladě nebo v prodejně, na klasických počítačích nebo mobilních zařízeních. Díky tomu jim umožňuje mít vždy náskok před konkurencí. Aplikace a služby společnosti SAP pomáhají více než 350 000 zákazníků v dosahování vyšších zisků, v udržitelném růstu a v přizpůsobování se aktuálním potřebám. V České republice působí společnost od roku 1992, letos slaví 25. výročí. Dosud získala více než 1 300 zákazníků z oblasti podniků, finančních institucí a organizací veřejné správy. Součástí SAP v České republice je také SAP Services (dříve SAP BSCE), SAP Ariba a Concur. Další informace naleznete na www.sap.com.