Rakovnická SPŠ Emila Kolbena získala akreditaci mezinárodního konceptu ECDL

RAKOVNÍK, 22. května 2017  – Střední průmyslová škola (SPŠ) Emila Kolbena Rakovník úspěšně dokončila akreditační proces a stala se samostatným střediskem mezinárodního konceptu ECDL/ICDL, nejrozšíženějšího vzdělávacího a certifikačního systému v oblasti digitální gramotnosti na světě.

Vedení rakovnické průmyslovky spolu s pedagogy ICT oborů považuje vzdělávání a následnou možnost ověřování získaných digitálních znalostí a dovedností podle mezinárodních standardů konceptu ECDL za významný přínos pro školu a její žáky.

„Počítačovou gramotnost našich studentů považujeme za důležitou pro jejich kariéru a uplatnění v životě. Řada z nich uvažuje o práci v mezinárodních firmách či přímo v zahraničí a certifikát ECDL jim cestu k ní pomůže otevřít. Jsme velice rádi, že jsme se díky vlastnímu úsilí stali testovacím střediskem ECDL,“ uvedl ředitel školy RNDr. Jan Jirátko.

Studenti školy nyní mají možnost získat některý z mezinárodně uznávaných ECDL certifikátů přímo na půdě školy.

„Jsme velice rádi, že tak zajímavá střední škola, kterou průmyslovka v Rakovníku bezesporu je, se zařadila mezi školy, které se rozhodly integrovat mezinárodní standardy konceptu ECDL do výuku IKT a informatických předmětů. Ráda bych zdůraznila, že pedagogové této školy, kteří se do konceptu ECDL zapojili, dosáhli v rámci své odborné přípravy naprosto mimořádných výsledků,“ dodává profesorka Olga Štěpánková, předsedkyně České společnosti pro kybernetiku a informatiku, která je garantem kvality konceptu ECDL pro ČR.

—————————————-

SPŠ Emila Kolbena Rakovník byla založena 24. 2. 1883 ministerstvem kultury a vyučování jako Řemeslná škola pokračovací. Svůj novodobý název nese od roku 2008 a je po mnoho desítek let významnou vzdělávací institucí ve městě a jeho širokém okolí. V současné době nabízí škola čtyřleté obory s maturitní zkouškou (Strojírenství, Elektrotechnika, Informační technologie) a tříleté s výučním listem (Obráběč kovů, Strojní mechanik a Elektrikář silnoproud).

O ECDL

Nadace ECDL Foundation je mezinárodní nezisková organizace, jejímž hlavním cílem je zvyšování digitálních znalostí a dovedností veřejnosti zejména na trhu práce, ve školství a státní správě. Garantem kvality projektu, který vznikl před více než 20 lety v Evropě za podpory Evropské komise a od roku 1999 je také dostupný v České republice, je v rámci ČR Česká společnost pro kybernetiku a informatiku (ČSKI). Tato organizace je zároveň členem CEPIS (Council of European Professional Informatics Societie).